12 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Відродження сільських пожежних команд: новий підрозділ місцевої пожежної охорони відкрили у селі Піщане
Понеділок, 29 серпня 2016 14:35

Відродження сільських пожежних команд: новий підрозділ місцевої пожежної охорони відкрили у селі Піщане

Необхідність існування пожежної охорони на селі зрозуміла усім, адже радіус виїзду з місця дислокації професійних пожежно-рятувальних частин ДСНС у районних центрах до найбільш віддалених сіл в окремих випадках складає понад 50 кілометрів. А це втрачені дорогоцінні хвилини на порятунок людей та їх майна. Тому питання боротьби з пожежами у сільській місцевості поставлене гостро не тільки в межах області, а й усієї держави загалом.

Подібна проблема існувала і до 28 серпня на території  Піщанської сільської ради і ще чотирьох навколишніх сільських рад Камінь-Каширського району: Великообзирської, Верхівської, Полицівської та Гуто-Боровенської, де наслідки пожеж мешканці цих сіл відчували на собі вже не раз.

До важливої події у сільському житті місцеві мешканці йшли довгих 20  років. Відродити у селі пожежну команду вдалося завдяки активній підтримці працівників управління ДСНС України у Волинській області, які надали у користування пожежний автомобіль.

Для забезпечення цілодобового чергування в пожежній сільській команді ввели посади водіїв-пожежних, працює телефон та створені усі умови для праці у пожежному депо.

– Пожежна безпека – це охорона життя і здоров’я кожної людини, майна, надбаного важкою працею, та вирощеного врожаю від руйнівної сили вогню, – наголосив на урочистому відкритті МПО голова РДА Валерій Дунайчук. – Донедавна такі пожежні підрозділи тільки ліквідовувалися, бо реорганізовані сільгосппідприємства не хотіли брати на себе фінансовий тягар по їх утриманню, але зараз ми відновлюємо пожежну охорону на селі.

– Наразі в області вже створено 103 підрозділи місцевої пожежної охорони, – зазначив заступник начальника обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Олег Билиця. – Приємно констатувати, що цього року ними здійснено вже понад 200 самостійних виїздів на гасіння пожеж. Сподіваюся, що позитивна тенденція, яку сьогодні демонструють камінь-каширці громадам інших сіл у справі заснування та утримання місцевих пожежних команд, набуде подальшого розвитку.

 

УДСНС України у Волинській області

Переглядів 1321
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua