19 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Слава та найвища шана – захисникам України!
П'ятниця, 14 жовтня 2016 17:13

Слава та найвища шана – захисникам України!

Ось уже другий рік поспіль Україна вшановує усіх захисників рідної землі, які у різні періоди історії боролися за її соборність та незалежність. 

Саме 14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, ми відзначаємо День захисника України, а також традиційні – День Українського козацтва та чергову річницю утворення Української Повстанської Армії.

Нині на теренах нашої держави відбуваються тематичні заходи. Камінь-Каширщина не є виключенням. Сьогодні вранці у районному центрі провели легкоатлетичний пробіг. Зареєструвалися для участі в даному заході близько 25 бажаючих. Маршрут пробігу пролягав від озера Озюрко до пам’ятного знаку борцям за волю України (орієнтовно 7 км).

Спортивний захід позиціонувався як такий, що гартує дух і тіло, зміцнює впевненість у собі та своїх силах, тим самим підштовхує до розуміння головного: там, на Сході, ці фактори є дуже важливими. Адже воїни АТО щосекунди наражаються на небезпеку та попри все, ладні ціною колосальних зусиль будувати українське завтра.

Опісля біля пам’ятного знаку борцям за волю України відбувся урочистий мітинг, який відкрив голова районної ради Віктор Сус.

Першочергово настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району протоієрей Володимир Мицько провів молитву за мир в Україні та її захисників.

До учасників урочистого зібрання звернувся голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук:

– Так повелося, що на Покрову святкували не просто чергове християнське релігійне свято чи давньослов’янський рубіж між теплою та холодною порами року. То був день найбільшого єднання. Нині, у час серйозних викликів та загроз, необхідно пам’ятати, що українська нація – непереможна. Тож не дивно, що День захисника України ми зустрічаємо із загальнодержавним гаслом «Під захистом українських військових».

Валерій Савович висловив вдячність ветеранам війни та військової служби за їх активну громадянську позицію у справі виховання майбутніх воїнів та вагомий внесок у відновлення боєздатності українського війська.

Також керівник виконавчої гілки влади в районі наголосив, що День захисника України – це свято не тільки чоловіків, але й жінок, без яких немислима героїчна історія:

– Батьківщину захищають не лише на полі бою та зі зброєю в руках. Захищати державу – означає працювати на її добробут, любити рідний край, примножувати його досягнення, покращувати життя людей, бути відповідальними та чесними.

Засвідчуючи глибоку повагу усім загиблим за незалежність і самостійність Української держави, учасники урочистостей вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. До пам’ятних знаків борцям за Україну лягли живі квіти.

– Нехай буде безхмарною та чистою небесна блакить над українськими землями. Нехай живе та процвітає українська нація. Миру всім нам, добра та благополуччя. Слава Україні! – на завершення виголосив голова районної ради Віктор Сус.

Потому лунала українська пісня. Піднімали патріотичний дух краян музичні твори у виконанні вокалістів районного будинку культури.

Переглядів 1654
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua