19 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>В області працюватимуть над взаємною інформаційною віддачею громади та правоохоронних органів
Понеділок, 24 жовтня 2016 13:01

В області працюватимуть над взаємною інформаційною віддачею громади та правоохоронних органів

Зменшення рівня правопорушень та кримінальних дій в межах області залежить від співпраці громадськості з правоохоронними органами краю. Про це говорили 21 жовтня 2016 року під час наради з питань профілактики правопорушень та дотримання законності на території  області у 2016 році, що відбулася за участі голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, а також голів районних державних адміністрацій, районних рад, міських, сільських та селищних голів. Звісно, працювали й керівники правоохоронних структур щодо стану профілактики правопорушень.

Звертаючись до присутніх Володимир Гунчик зазначив, що вперше перед волинською громадою зібралися усі представники силового блоку, аби зняти постійно діючий комунікаційний бар’єр між сторонами.

– Ми повинні об’єднати зусилля для того, аби правопорушники, злочинці зрозуміли: ми маємо силу в області, відповідний потенціал, який складається із нашої з вами співпраці. Не зможе правоохоронна структура існувати без підтримки громади. Я хотів би, щоб сьогоднішня розмова була відвертою, адже нині головним завданням є зрозуміти: які існують проблеми, вирішення та що для цього мають зробити усіх сторони, – зазначив Володимир Петрович.

Нині в області досить непроста ситуація, пов’язана зі зростанням злочинності різних ступенів важкості. Відтак, існує загроза, спричинена звільненням багатьох в’язнів за «законом Савченко», вчинення злочинів якими продовжується та призводить до непередбачуваних наслідків.

Несприятливою залишається ситуація і на дорогах, адже за 2015-2016 року на дорогах загинуло більше людей, аніж в зоні АТО. Найчастіше ДТП виникають внаслідок знаходження водія автомобілю у стані алкогольного сп’яніння.

За словами Володимира Гунчика, Волинь – одна із перших областей, у якій затвердили всі регіональні програми, що стосувалися силового блоку, починаючи від боротьби з тероризмом, профілактикою правопорушень та завершуючи підтримкою територіальних підрозділів територіальної оборони та військових частин.

– Протягом 2014-2016 років лише з місцевих бюджетів на підтримку силового блоку надійшло близько 40 млн гривень. І ми будемо продовжувати цю роботу і проситимемо місцеву владу підтримувати наші військові частини, допомагати у створенні та реалізації програми «Безпечне місто», яку ми започатковуємо у Луцьку. Звертатимемося і до представників бізнесу, аби також максимально сприяли системі інформаційного забезпечення, профілактиці правопорушень, – повідомив Володимир Гунчик.

Прокурор Волинської області Максим Киричук зазначив, що рівень злочинності в області хоч і зріс, але все ж залишається одним із найнижчих у країні. Впродовж останніх трьох місяців вдалося сповільнити динаміку зростанні злочинності, зокрема, злочини у підлітковому середовищі зменшилися майже на третину. Відсоток розкриття злочинів було збільшено на 30,6%, який є вищим загальнодержавного.

Начальник головного управління Служби безпеки України у Волинській області Юрій Фелонюк наголосив на незаконному обігу вогнепальної зброї, яку зберігають учасники АТО після проходження служби в зоні бойових дій. Він зазначив, що 99% військовослужбовців свідомі та відповідають за свої дії, але існують і ті, які залишену зброю передають особам кримінального світу, чим ставлять під загрозу життя усіх громадян.

– Лише одна правоохоронна система нічого не зробить. Проблема протидії злочинності справа не лише правоохоронних органів. Лише разом ми зможемо побороти це явище за умови зміни суспільного менталітету, повідомив Юрій Васильович.

Після виступу представників правоохоронних структур усі присутні мали можливість поставити запитання доповідачам та звернутися до них із наболілими питаннями та проблемами.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1378

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua