19 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Відбулось чергове засідання антикризового енергетичного штабу
Четвер, 10 листопада 2016 15:09

Відбулось чергове засідання антикризового енергетичного штабу

Сьогодні, 10 листопада 2016 року, відбулось чергове засідання антикризового енергетичного штабу області, яке провели перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов та заступник голови – Сергій Кошарук.

Традиційно розглянули питання про стан розрахунків споживачів області за спожиті енергоносії, яке перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук та заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз розповіли про стан розрахунків  за спожитий природний газ, а комерційний директор ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов – за електроенергію. В цілому заборгованість є, але вона досить незначна. Проблеми все ж залишаються у КП «Нововолинськводоканал» та КП «Луцькводоканал», а також ПТМ «Ковельтепло», ДКП «Луцьктепло» та КП «Нововолинськтеплокомуненерго».

На засіданні антикризового енергетичного штабу були присутні заступник Нововолинського міського голови Володимир Рожелюк, перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук та заступник Ковельського міського голови Андрій Товстига, які інформували про стан розрахунків комунальних підприємств тепло-, водопостачання  за  спожиті енергоносії. Зокрема, Володимир Дмитрович та Ярослав Анатолійович акцентували увагу на тому, що заборгованість комунальних підприємств існує через різницю в тарифах, яку держава не погасила ще за 2015 рік. В свою чергу, Сергій Дмитрович зобов’язав представників місцевих органів влади шукати інші шляхи виходу з цієї ситуації, щоб не допустити відключення тепла, води, газу чи світла у містах області.

На завершення, обговорили питання готовності до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років об´єктів дорожньої інфраструктури області та служб надзвичайних ситуацій. За словами заступника начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Юрія Ришкевича, обслуговування доріг державного значення здійснює ДП «Волинський облавтодор», у складі якої перебуває 11 філій. Проведена перевірка техніки, під час якої було виявлено ряд недоліків, зокрема застаріле обладнання. Підготовлено майже 42 тис. тон піщано-соляної суміші, близько 500 тон органно-мінеральної суміші, 200 тон органно-щебеневої суміші і 200 тон крихти – матеріал для ямкового ремонту доріг. Окрім того, в зв’язку з погіршенням погодніх умов з 8 листопада 2016 року у філіях ДП «Волинський облавтодор» введено чергування в нічний час в будні дні та цілодобове – у вихідні.

– На території Волинської області створено 17 мобільних груп реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру, до складу яких ввійшло 288 одиниць техніки та 439 працівників, в тому числі сили і засоби від служб газо-, водо-, тепло-, електропостачання, будівельних та дорожніх організацій і бригад Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги. Для надання допомоги водіям та пасажирам автотранспорту на автошляхах у разі виникнення заторів, управлінням передбачено чотири мобільні пункти обігріву та визначено 33 місця відстою автомобільного транспорту. Інформація про майданчики для відстою техніки розміщені на інтерактивній карті в мережі Інтернет, також інформацію можна отримати звернувшись за номером телефону «101»,  – зазначив начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинської області Володимир Грушовінчук.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 942
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua