07 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Рівень надання медичних послуг на Волині стане вищим
Понеділок, 16 січня 2017 16:28

Рівень надання медичних послуг на Волині стане вищим

Задля покращення рівня медичного обслуговування в області та надання кваліфікованої допомоги пацієнтам, створять 3 госпітальні округи. Інформацію щодо результатів напрацювань робочої групи проекту формування таких центрів медицини в області надала заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець під час оперативної наради сьогодні, 16 січня 2016 року.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик підкреслив важливість створення госпітальних округів на Волині та повідомив, що вони будуть сформовані на базі медичних закладів із належною матеріально-технічною базою та висококваліфікованим кадровим забезпеченням.

– Рішення про створення госпітальних округів будемо приймати на рівні області: колегіально, публічно та неупереджено – усією громадою. Пріоритети центру госпітального округу визначатимуться спеціалізацією та відповідним профілем, – зауважив Володимир Петрович.

За словами Світлани Мишковець, у грудні 2016 року, при управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації створили робочу групу та провели детальний аналіз діяльності центральних районних лікарень у розрізі:

  • кількості населення, яке проживає на території обслуговування медичного закладу;
  • кількості пролікованих хворих, в т.ч. і тих, хто проживає у інших районах та областях;
  • кількості проведених оперативних втручань.

У січні 2017 року розпорядженням голови облдержадміністрації було затверджено склад міжвідомчої робочої групи з питань формування госпітальних округів, до якої входять працівники управління охорони здоров’я, департаменту інфраструктури та туризму, центру розвитку місцевого самоврядування облдержадміністрації.

За словами Світлани Євтихіївни, перше засідання новоствореної групи відбулося уже 4 січня 2017 року.

– Під час засідання було запропоновано створення 3-х госпітальних округів – Луцький, Нововолинський та Ковельський. При виборі центру госпітального округу враховані рекомендації постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку госпітальних округів», – зауважила Світлана Мишковець.

Відтак, центром госпітального округу визначається населений пункт, в якому, як правило, проживає понад 40 тис. осіб та розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування ІІ рівня.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області попросив робочу групу якомога більше залучати громадськість до обговорення питань реформування медицини в області, аби почути позицію усіх: як працівників медичної галузі, так і звичайних громадян.

Володимир Гунчик наполягає на реальній оцінці тих чи інших закладів медицини за усіма аспектами: рівнем кваліфікації персоналу та практичним застосуванням досвіду лікарями, матеріально-технічним забезпеченням, належними санітарно-гігієнічними умовами, пріоритетами у виборі лікування самих громадян.

Відтак, до кінця січня, поточного року, процедура визначення центрів госпітальних округів повинна бути завершена, а документи передані Міністерству охорони здоров’я України.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 1360

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua