20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Камінь-Каширщина відзначає День Перемоги над нацизмом
Вівторок, 09 травня 2017 11:12

Камінь-Каширщина відзначає День Перемоги над нацизмом

Урочистості з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочалися сьогодні, 9 травня, у стінах райдержадміністрації. Вшанувати ветеранів, які мужньо захищали рідну землю, громили ворога в тилу, винесли всі тяготи воєнних років, прийшли керівники району та міста: голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Василь Бондар.        

– Героїзм переможців у Другій світовій війні надихає теперішніх воїнів на нові звершення, адже саме вони нині захищають незалежність та територіальну цілісність Батьківщини на її східних рубежах. Тож титанічна битва нашого народу за перемогу триває. Священний обов’язок кожного – нетлінна пам’ять про нечувану сміливість і відвагу тих, хто зумів врятувати світ від нацистського поневолення, – зазначив у вітальному слові очільник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук. – Дозвольте низько вклонитися перед ветеранами, як присутніми тут, так і перед тими, хто за станом здоров’я не зміг розділити торжество цього дня разом із нами. Від щирого серця вітаю кожного з Вас зі святом великої Перемоги!

У той же час на площі Культури зібралося чимало людей – представники районних установ і організацій, громадських об’єднань, учнівська молодь, активісти, волонтери та, звісно, ветерани, учасники АТО – аби взяти участь в урочистій ході, присвяченій цьому визначному дню. Традиційно у складі святкової колони – керівництво краю.

Під час руху колони до пам’ятних місць часів Другої світової війни були покладені гірлянди, вінки та живі квіти. Хода завершилася біля Братської могили. Там же відбувся мітинг, у рамках якого виступив голова районної ради Віктор Сус. Віктор Іванович наголосив на важливості збереження пам’яті про безсмертний подвиг воїнів Другої світової війни, Героїв Небесної Сотні та жителів району, які полягли за свободу і незалежність України у зоні проведення АТО.

– Минуло 72 роки… І нині, коли Україна знову опинилася у вогні, переживаючи, за словами геніальної Ліни Костенко, «і жах, і кров, і смерть, і відчай, і клекіт хижої орди», вирішального значення набуває загальнонаціональне єднання українського суспільства заради нашої нової перемоги, заради щасливого майбутнього нашої країни, – підкреслив голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

Потому школярі читали Реквієм.

Патріотично-музичний супровід урочистостей забезпечили вокальні колективи, духовий оркестр, народний аматорський ансамбль народної пісні «Родовід» районного будинку культури. 

Переглядів 1377
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua