20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>На Камінь-Каширщині відкрили фотовиставку «Герої – серед нас»
Субота, 13 травня 2017 13:43

На Камінь-Каширщині відкрили фотовиставку «Герої – серед нас»

Віддати належну шану живим Героям, які без жодних вагань кинулися боронити Україну від зазіхань агресора, випробовуючи всі тяготи війни, – під таким лозунгом Волинню «мандрує» фотовиставка «Герої – серед нас», ініційована відділом інформаційної політики облдержадміністрації.

Фотопортрети сімнадцятьох волинських воїнів, авторства заслуженого журналіста України Валерія Мельника, вже на Камінь-Каширщині.

Відтак, експонування світлин проходитиме протягом тижня на базі навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» № 1 імені Євгена Шабліовського м. Каменя-Каширського, опорного навчального закладу – загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Пнівне, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Раків Ліс.

Лейтмотив заходу – підняти авторитет захисника України та сприяти патріотичному вихованню підростаючого покоління.

Сьогодні, 13 травня 2017 року, в Камінь-Каширському районному будинку культури відбулося урочисте відкриття фотовиставки.

Серед присутніх – керівники району, військовослужбовці, волонтери, представники громадських організацій, ЗМІ.

Перед відвідувачами постали портрети воїнів, різних за віком та професією, однак усіх їх об’єднує невимовний патріотизм і палка любов до Батьківщини. Кожна фоторобота містить короткі біографічні відомості про Героїв.

Валерій ДУНАЙЧУК, голова Камінь-Каширської районної державної адміністрації:

– Ситуація на Сході змушує неабияк хвилюватись. Зрештою, це змішані відчуття: і страх, і туга, але разом із тим – гордість за наших військових, які проявляють мужність та незламність при захисті Батьківщини. Про це сьогодні пишуть, знімають фільми, організовують виставки, проводять різноманітні інформаційно-просвітницькі заходи. Адже в такому ракурсі усвідомлюєш ступінь особистої відповідальності за майбутнє своєї держави. Хочу подякувати всім, хто брав участь у реалізації задуму увіковічнити подвиг волинських захисників шляхом організації фотовиставки «Герої – серед нас». Бо ж саме ці Герої нині продовжують формувати європейське обличчя України. Маю надію, що до Дня Незалежності на Камінь-Кащирщині запрацює подібна виставка фотографій наших краян-учасників АТО. Нехай Всевишній дарує воїнам добре здоров’я, силу, оптимізм та родинне тепло. Слава Україні! Героям Слава!

Віктор СУС, голова Камінь-Каширської районної ради:

– Такі заходи важливо організовувати для громадськості, адже це живий доказ нашої боротьби за свободу і незалежність. Ми пишаємося захисниками України, вони незламні та сильні духом. Своїми героїчними вчинками ці воїни демонструють приклад того, як потрібно захищати рідну землю, її територіальну цілісність та суверенітет.

Михайло КІПЕНЬ, учасник АТО:

– Ці фотографії здатні «сказати» набагато більше, ніж тисячі слів. За ними криється жахіття війни, вражаючі героїчні історії та водночас абсолютно різні людські долі. Тут важливо побачити таке поєднання, адже справжній воїн той, хто не лише словами може любити свою Батьківщину, але й здатний вчинками це підтвердити. Слава Героям!

Валентин МЕЛЬНИК, заступник голови районної громадської організації ветеранів АТО «Побратим»:

– Проект «Герої – серед нас» – хороший задум. Важливо, щоб молодь виховувалася саме на таких прикладах.

Переглядів 1103
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua