20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Навчання з питань цивільного захисту завершилися успішно
Середа, 24 травня 2017 08:10

Навчання з питань цивільного захисту завершилися успішно

22-23 травня в місті Камені-Каширському відбулися командно-штабні навчання з питань цивільного захисту. На нараді в присутності голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука, заступника начальника управління з питань цивільного захисту ОДА Сергія Бутюгіна, начальника відділу з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації Валерія Головейчука, представників Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, інших спеціалізованих служб ЦЗ, організацій міста, району були оголошені навчальні питання (ввідні), за якими розпочалася практична частина навчань.

Практичне відпрацювання поставлених завдань служби екстренного реагування та працівникики комунального господарства розпочали в центральній частині міста - поруч з супермаркетом "Наш край". В рамках імітації стихійного лиха та надання першої допомоги потрепілому було повалене дерево. В першій частині навчань взяли участь оперативники районного відділу патрульної поліції, працівники ВУЖКГ та Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Другим завданням стало умовне гасіння пожежі на газорозподільній станції в селі Підцир'я. Так, вогнеборцями 8-ї державної пожежно-рятувальної частини Камінь-Каширського РВ У ДСНС було відпрацьовано технічні прийоми гасіння труби, в якій під тиском перебуває природний газ. Разом з пожежниками участь у ліквідації надзвичайної ситуації взяли працівники Камінь-Каширського відділення ПАТ "Волиньгаз", Камінь-Каширського відділення центру екстренної медичної допомоги, районної філії ПАТ "Волиньобленерго" та оперативники патрульної служби. 

Злагоджено та оперативно патрульні поліцейські та пожежники району спрацювали й під час навчальної евакуації школи І-ІІІ ступеня с. Підцир'я. Після надходження сигналу про вірогідне замінування навчального закладу, споруда була оточена правоохоронцями, а рятувальники оперативно вивели з небезпечної зони учнів та працівників школи.

ТакожУправлінням Держпродспоживслужби в Камінь-Каширському районі спільно з спеціалізованою епідеміологічною бригадою Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" на базі Камінь-Каширського ДНЗ №2 "Дзвіночок" було здійснено навчальний пошук джерела, шляхів передачі та причинно-наслідкових зв'язків поширення інфекцій кишкової групи. В рамках навчань були умовно взяті лабраторні проби на обладнанні та обстежений персонал дошільного закладу.

- Важливо, щоб всі наші служби були напоготові не лише в рамках командно-штабних навчань, а й кожної хвилини щоденно, - проводячи підсумки навчань зазначив голова райдержадміністраії Валерій Дунайчук. - Стихійне лихо завжди раптове, що часто призводить до паніки та трагедій. Приємно, що загалом задіяні у навчаннях підрозділи, служби спрацювали оперативно та злагоджено. Переконаний, що такі заходи довзволять нам бути краще підготовленими до надзвичайних ситуацій та уникнути можливих помилок під час їх ліквідацій.

Переглядів 1176
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua