02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Волинська земля – багата талантами!
Четвер, 29 червня 2017 18:44

Волинська земля – багата талантами!

Таку позицію висловила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець сьогодні, 29 червня 2017 року, під час засідання координаційної ради із реалізації Національної стратегії із оздоровчої рухової активності в області на період до 2025 року. Зокрема, зосередились на пріоритетних напрямках роботи, аби популяризувати здоровий спосіб життя серед населення області.

За словами начальника відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігора Дмитришина, у містах, селах та об’єднаних територіальних громадах області діє 15 центрів «Спорт для всіх». Робота проводиться ефективно, тому кілька років поспіль Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення згідно Всеукраїнського рейтингу обласних центрів «Спорт для всіх» посідає призові місця. Але це лише початок. Як перспектива на майбутнє – відкриття нових центрів. Відтак, члени координаційної ради активно проводять консультації та виїзні семінари для надання практичної допомоги.

Своєю чергою, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад зазначив, що основна мета їх діяльності – залучення населення до рухової активності заради зміцнення здоров’я кожного волинянина. Що ж стосується пріоритетів роботи, то це: популяризація здорового способу життя та подолання стану суспільної байдужості до здоров’я нації; залучення краян та громадських організацій до формування та збереження здоров’я нації; розвиток національних та сімейних традицій здорового способу життя; проведення спортивно-масових заходів, а також створення сприятливих умов для реалізації прав громадян на заняття фізичним спортом.

У рамках реалізації Національної стратегії із оздоровчої рухової активності в області на період до 2025 року проводено ряд заходів, серед яких: фестивалі «Кубок Світязя» із зимової рибалки, «Веселі старти» серед учнів 3-4 класів, «Спорт для всіх – за здоровий спосіб життя» серед працівників місцевих центрів, «Спортивне довголіття «Спорт для всіх – радість життя серед ветеранів», «Кубок Олександра Кулика» з волейболу серед ветеранів, «Тато, мама і я – спортивна сім’я», спортивна спартакіада серед представників засобів масової інформації, міжнародний турнір з міні-футболу «Кубок Бориса Клімчука» серед команд працівників ЗМІ, відкрита спартакіада філії ПАТ «НСТУ «Волинська регіональна філія», «Козацькі розваги», Міжнародний день ходьби, Олімпійське літо та багато іншого.

– Тож давайте будемо не на словах говорити про здоровий спосіб життя, а робити це на ділі. Хотів би, щоб такі центри працювали у нас на місцях, адже на їх утримання потрібно небагато коштів, але результат їхньої діяльності – колосальний. І саме зараз потрібно більше уваги звернути на фізичний розвиток наших дітей, – зазначив Володимир Петрович.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 996
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua