04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>У відповідь на публікацію «Ірина Констанкевич: Якщо ви не добиватиметесь у влади важливих для вас речей – нічого не буде» (районна газета «Полісся», 08.07.2017 р., № 52)
Четвер, 13 липня 2017 14:29

У відповідь на публікацію «Ірина Констанкевич: Якщо ви не добиватиметесь у влади важливих для вас речей – нічого не буде» (районна газета «Полісся», 08.07.2017 р., № 52)

Ознайомившись із статтею Олександра Приймака «Ірина Констанкевич: Якщо ви не добиватиметесь у влади важливих для вас речей – нічого не буде», яку читають жителі не тільки нашого району, а й далеко за його межами, складається враження, що «все пропало» … Тому, без сумніву, реакція щодо цього не забарилася. Отож, повідомляємо наступне.

Першочергово варто наголосити, що районна влада ніколи не стоїть осторонь освітянських питань. Із районного бюджету спрямовуються відповідні кошти з метою створення комфортних умов для здобуття освіти, зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів.

Сьогодні в селі Великий Обзир функціонує загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (а не «десятирічна школа»), яку в 2016/2017 навчальному році відвідувало 68 учнів. Доїжджало на навчання сюди лише 6 школярів з села Стобихва, які проживали у пришкільному інтернаті. Жоден учень із села Верхи, як зазначено в публікації, не навчався в цьому закладі.

За прогнозованими даними, на початок 2017/2018 навчального року у зв’язку з недостатньою кількістю учнів (менше 5) не функціонуватимуть 10-11 класи. Тому вивчаються питання щодо реорганізації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Великий Обзир у загальноосвітню школу І-ІІ ступенів. Жодної інформації про переведення школи І-ІІІ ступенів у І ступінь, а тим більше ліквідації  навчального закладу в селі Великий Обзир, не надавалось.   

За кошти відділу освіти приміщення колишньої котельні реконструйовано у спортзал. Всього за останні три роки на покращення матеріально-технічної бази школи села Великий Обзир відділом освіти виділено 224 тис. 933 грн.

У минулому навчальному році створено опорний навчальний заклад «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Пнівне» з трьома філіями  в селах Соснівка, Волиця, Фаринки, на розвиток якого вже спрямовано 1 млн. 977 тис. 400 грн. державних коштів. Крім того, придбано новий автобус для підвозу дітей з філій до опорного закладу. Суть функціонування опорних закладів і полягає у збереженні початкових шкіл, реорганізовуючи їх у філії, дотримуючись принципу «там, де живе дитина – там і навчається», а не їх закриття.

У загальноосвітній школі І-ІІ ступенів села Верхи (а не Верхівська дев’ятирічка) в минулому навчальному році навчалося 69 учнів. Приміщення школи складається з кількох корпусів. За кошти відділу освіти обладнано внутрішні санвузли, придбано бруківку для доріжок. Також рішенням сесії Верхівської сільської ради на ремонт школи виділено 5 тис. грн.

«Навзамін фанерним саморобкам, на котрих учням доводилось писати останніх чверть століття» спонсорами придбано сучасні дошки.

Щорічно шкільною комісією перевіряється стан готовності приміщень школи до нового навчального року. Жодного звернення щодо аварійності даху одного із корпусів закладу директором надано не було. Зрештою, це питання перебуває на контролі. Загалом за три роки на розвиток закладу відділом освіти спрямовано 122 тис. 119 грн.

Стосовно приміщення загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Піщане зазначаємо, що спільними зусиллями дирекції, педагогічної та батьківської громадськості села, відділу освіти в навчальному закладі створені хороші умови для організації навчально-виховного процесу та надання якісної освіти. Зокрема, за три останні роки в даному навчальному закладі облаштовано сучасний внутрішній санвузол, добудовано шкільну бібліотеку, медичний кабінет.

Багато зроблено в плані утеплення приміщення навчального закладу. Школа стовідсотково забезпечується паливом. Перероблено опалювальні печі, встановлено 10 нових дверей до класних кімнат, замінено всі вікна на енергозберігаючі склопакети, повністю утеплено мінватою стелю над класними кімнатами. У планах – утеплення коридорів та добудова тамбуру.

Всього за три останні роки відділом освіти виділено 206 тис. 527 грн. на покращення матеріально-технічної бази школи.

Насамкінець зазначимо, що Камінь-Каширщина повсякчас має високі рейтингові позиції за підсумками обласних предметних олімпіад. У 2016-2017 навчальному році – це третє місце. Отож, освітянська галузь району динамічно розвивається, відповідаючи вимогам сьогодення.

 

Відділ освіти райдержадміністрації

Переглядів 1597
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua