05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Ремонт доріг місцевого значення: розпочато роботи на 101 об’єкті
Вівторок, 05 вересня 2017 15:16

Ремонт доріг місцевого значення: розпочато роботи на 101 об’єкті

Незабаром відбудеться засідання сесії обласної ради, де розглядатимуться зміни до бюджету області. Тому про хід виконання, фінансування ремонту та відновлення доріг місцевого значення та комунальної власності за кошти обласного і місцевих бюджетів у 2017 році обговорили під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 4 вересня 2017 року.

За словами директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Івана Мирки, головний розпорядник коштів обласного бюджету – департамент інфраструктури та туризму облдержадміністрації, станом на 31 серпня 2017 року замовникам робіт спрямував 3 млн 287 тис. грн. В цьому числі 2 млн 207 тис. грн Службі автомобільних доріг Волинської області на ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення та 1 млн 80 тис. грн органам місцевого самоврядування у вигляді субвенції з обласного бюджету на утримання та розвиток інфраструктури і доріг комунальної власності.

– Згідно з інформацією Служби автомобільних доріг у Волинській області та органів місцевого самоврядування, роботи з ремонту доріг розпочато на 101 об’єкті із 162-х, які заплановано виконати саме в цьому році. Більшість об’єктів завершать у вересні-жовтні, але для здачі об’єктів у повному обсязі необхідно провести дофінансування з обласного бюджету, – відзначив Іван Мирка.

Щодо змін до бюджету, які пропонуються облдержадміністрацією на розгляд сесії, то додатковий фінансовий ресурс з обласного бюджету, а зокрема отримані відсотки з «митних» коштів на депозитах у сумі 3,8 млн грн, пропонують розподілити по 190 тис. грн на район та міста обласного значення. Слід зазначити, що загалом від митних коштів, розміщених на депозитах, в обласний бюджет додатково надійшло 9 млн грн. Так, ці кошти, за словами голови облдержадміністрації, розподілили на 2 частини: 5,2 млн грн на співфінансування з Державним бюджетом на дороги державного значення, а 3,8 млн грн на дороги місцевого значення.

Окрім цього, із 17-ти об’ктів, де не підтверджено співфінансування з місцевих бюджетів, пропонується зняти фінасування в сумі 403 тис. грн та розподілити на інші об’єкти районів, де вже роботи проводяться або ж завершені, але ще оплачені повністю

– Таким чином кошти обласного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг місцевого значення і комунальної власності становлять вже 19 мільйонів гривень та кошти місцевих бюджетів – 67 мільйонів 900 тисяч гривень, – повідомим Іван Іванович.

Тут слід зазначити: попри те, що місцеві бюджети спрацювали відразу і, прийнявши рішення на сесіях, заклали 67,9 млн грн, обласна рада з початку формування бюджету і розподілу коштів із вільних залишків досі не профінансувала у повному об’ємі. У квітні надійшло лише на 15 млн грн. Тож у дефіциті з обласного бюджету залишається 48 млн грн.

Це, за словами директора департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Івана Мирки, спричинило дещо пізній початок ремонтних робіт.

Відтак голова облдержадміністрації Володимир Гунчик озвучив завдання директору департаменту та керівникам районів спільно попрацювати, аби швидко спланувати роботу щодо кожного об’єкту.

– Хотілося би, коли будете доповідати по 101 об’єкту, з якими наразі працюють, аби у вас була чітка інформація: об’єкт – початок робіт – завершення робіт – об’єм фінансування. Щоби чітко розуміли, що кошти, які будуть виділені з обласного бюджету, повинні бути освоєні. Керівників районів прошу сьогодні, завтра, після завтра, на протягом трьох днів попрацювати з департаментом інфраструктури, щоби чітко спланувати роботу на вересень, жовтень і половину листопада місяців, – наголосив Володимир Петрович.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1217
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua