05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Влада йде на зустріч, тому не потрібно зривати навчально-виховний процес, від чого, в першу чергу, страждають діти, – Валерій Дунайчук прокоментував ситуацію у Стобихівці
Середа, 06 вересня 2017 14:27

Влада йде на зустріч, тому не потрібно зривати навчально-виховний процес, від чого, в першу чергу, страждають діти, – Валерій Дунайчук прокоментував ситуацію у Стобихівці

Першого вересня в освітніх закладах району розпочався навчальний процес, однак у селі Стобихівка трапилася прикра ситуація. Так, жителі даного населеного пункту організували акцію протесту, не відпустивши своїх дітей до школи на урочисту лінійку з нагоди Дня знань.

Делегація у складі сільського голови, директора школи, батьківської громадськості звернулися до голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика з ультиматумом. Мовляв, якщо не буде розпочате будівництво нової школи, то вони не розпочнуть навчальний рік.

Володимир Петрович пояснив жителям Стобихівки, що на Волині багато закладів, які мають схожі проблеми, і усі вони потребують значних капітальних вкладень.

– У наступному році ми закладемо основу будівництва іще чотирьох шкіл, виходячи із можливостей державного та обласного бюджетів. І рішення про фінансування цих шкіл буде прийнято на сесії обласної ради за поданням голови облдержадміністрації. І ніяким ультиматумам тут не місце, адже це робитиметься в інтересах усієї громади, – прокоментував цю ситуацію Володимир Гунчик під час оперативної наради, яка відбулася у понеділок, 4 вересня. – Я звернувся до мешканців села: давайте ми спільно виступимо з ініціативою і розглянемо це питання в контексті тих завдань, які стоятимуть на 2018-2020 роки.

У свою чергу, з робочим візитом у Стобихівці побували голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук спільно з начальником відділу освіти райдержадміністрації Віктором Пасем. Посадовці зустрілися з громадою, батьками, які продовжують протестувати.

У результаті тривалого обговорення був підписаний меморандум між трьома сторонами: райдержадміністрацією, відділом освіти, батьківською громадськістю. Цей документ передбачає те, що райдержадміністрація, відділ освіти зобов’язуються здійснити технічну експертизу будівель ЗОШ І-ІІ ступеня с. Стобихівка, провести перерахунок кошторису, передбаченого проектно-кошторисною документацією, котра була виготовлена у 2012 році, та сприяти у включенні до переліку інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за бюджетною програмою «Державний фонд регіонального розвитку», проект будівництва нової ЗОШ І-ІІІ ступеня в с. Стобихівка.

– Акція протесту, яку оголосили батьки, не вирішує проблему, тим паче таку. Нам потрібно злагоджено попрацювати над цим питанням. Ну ось, до прикладу, школа в Осівцях, справа з будівництвом якої довго не могла зрушити з місця. Проходили тривалі обговорення, дискусії, однак, сьогодні «робота кипить», адже даний об’єкт, який заплановано здати вже в наступному році, – то спільна справа. І по Стобихівці влада йде на зустріч, тому не потрібно зривати навчально-виховний процес, від чого, в першу чергу, страждають діти, – пояснює керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

Переглядів 1187
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua