02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Проблемні питання лісової галузі – на контролі у районної влади
Вівторок, 03 жовтня 2017 14:18

Проблемні питання лісової галузі – на контролі у районної влади

Сьогодні, 3 жовтня, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук провів засідання робочої групи з проведення обліку наявних пилорам, деревообробних цехів і підприємств, які знаходяться на території району та здійснюють виробничу діяльність задля отримання прибутку.

Участь у нараді також взяли начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, директор державного підприємства «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Олександр Грицай та головний лісничий ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» Василь Фіц, директор Камінь-Каширської філії ПАТ «Волиньобленерго» Денис Бутолін, начальник Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області Валентин Чих, представники інших силових структур та відомств.

Розпочинаючи нараду, керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук, що сьогодні робоча група працює за попередньо розробленим планом, орієнтуючись на відповідне доручення голови обласної державної адміністрації від 23 лютого 2016 року.

– Ми повинні посилити діяльність по контролю лісопилорам, – зазначив Валерій Савович. – В окремих населених пунктах району є потужні деревообробні підприємства, з яких пиломатеріали вивозять багатотонними тягачами. І те, що продукція вивозиться постійно, помітно по погіршенню стану дорожнього покриття.  При цьому великих надходжень до державного бюджету з обробленого на пилорамах лісу ми не маємо. Складається ситуація, що у нас є люди, які знають та відстоюють власні права, проте відверто забувають про свої обов’язки. Наприклад, про те, що слід належно оформити найману працю на своїх підприємствах та сплатити необхідні податки. Так не повинно бути.

Виступив на нараді і керівник Камінь-Каширського відділу поліції Валентин Чих:

– Патрульна поліція спільно з працівниками лісової охорони здійснила 41 виїзд, за якими було зареєстровано 19 правопорушень, які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Так, роботи у нас ще багато, однак в порівнянні з іншими районами на теренах Камінь-Каширського району помітні якісні зрушення. Важливо, щоб інформування про правопорушення було своєчасним, що дозволило б нам більш оперативно та якісно здійснювати свою роботу. В цілому ж хочу відмітити, що наша взаємодія з лісовою охороною дає позитивний результат, тож ми й надалі працюватимемо у такому форматі.

– Аби виправити ситуацію на краще, потрібно, щоб наша робоча група виїхала на місця та обстежила проблемні об’єкти. Я думаю, що з допомогою Камінь-Каширської філії ПАТ «Волиньобленерго», патрульної поліції району, працівників лісових господарств та природоохоронних служб ми зможемо консолідувати наші зусилля, щоб вивести тіньову частину лісозаготівельної галузі у правове русло, – підсумував Валерій Дунайчук.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1292
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua