20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Опалювальний сезон стартував на всій території країни
П'ятниця, 27 жовтня 2017 14:26

Опалювальний сезон стартував на всій території країни

Відповідно до чинного законодавства, опалювальний сезон в Україні розпочинається 15 жовтня, а за необхідності й раніше. Однак цьогоріч через високі температурні показники тепло в домівки українців подали пізніше. Тому сьогодні, 27 жовтня 2017 року, під час відеоселекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка розглянули стан справ щодо початку опалювального сезону в областях.

Для початку урядовець зазначив, що місцеві адміністрації здійснюють державний контроль, а управління, згідно законодавства, – за органами місцевого самоврядування.

Відтак, дав доручення головам обласних і місцевих державних адміністрацій до вівторка, 31 жовтня, провести моніторинг та підготувати всі проблемні питання щодо проходження опалювального сезону в країні. Окрім того, при виявлені фактів саботажу, бездіяльності і невчасного виконання обов’язків представників органів місцевого самоврядування, відповідні матеріали направлять до Генпрокуратури.

– Місцеве самоврядування зобов’язане відповідно до чинного законодавства сумлінно виконувати обов’язки перед своїми громадянами, які їх обирали і, які їм обіцяли надавати якісні послуги. В першу чергу, це Закон України «Про органи місцевого самоврядування», стаття 30, яка зобов’язує місцеву владу здійснювати управління комунальними підприємствами. А це – вчасний запуск і вчасна подача тепла до домівок наших українців. Тому, я прошу всіх схаменутися і перестати перекладати свою управлінську неспроможність на центральні органи влади або ОДА, – зазначив Геннадій Зубко.

Своєю чергою Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що все необхідне – вугілля та газ – для проходження опалювального сезону вже є. Уряд про це подбав! А підготовка до зими краща за всі попередні роки.
Що ж стосується Волині, то зі слів заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука, область на 100 % готова до опалювального сезону. Тепло подали у всі будинки без виключення. Натомість керівники ОСББ, аби буцімто зекономити кошти, відмовляються отримувати тепло.

– Якщо сьогодні є відповідний температурний показник – треба включати опалення. Незважаючи на те, якої власності є будинок, там повинно бути тепло згідно законодавства. А неналежне виконання своїх обов’язків голови ОСББ тягне за собою відповідальність. Згодом економія виливається у те, що діти та дорослі хворіють, а критика лунає в адресу місцевої влади, – зауважив Геннадій Зубко.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1001
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua