20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Валерій Дунайчук: «Всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають»
Понеділок, 06 листопада 2017 11:30

Валерій Дунайчук: «Всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають»

Стан утримання, навчання, виховання дітей в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях – питання, яке розглянули учасники сьогоднішньої апаратної наради в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука.

– На первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 30 дітей проживають у сім’ях опікунів, піклувальників, 5 – перебувають в інтернатних закладах, 20 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, – зазначив у ході свого виступу начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Степан Сидорчук. – У районі – 47 дітей, позбавлених піклування батьків, 27 дітей проживають у сім’ях опікунів, піклувальників, 20 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

За словами Степана Степановича, у 2017 році на первинний облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, поставлено 14 дітей, з них 9 – влаштовано в сім’ї опікунів, піклувальників, 3 – усиновлено, 1 дитина перебуває в Головненській ЗОШ-інтернаті, а стосовно ще однієї дитини готуються документи на призначення опіки.

– Особлива увага приділяється оздоровленню, захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на 1 листопада поточного року оздоровлено 31 дитину, ще 2 дітей поїдуть на відпочинок 11 листопада, – наголосив Степан Сидорчук.

Як зазначив директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анатолій Філюк, в районі функціонує 9 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу. Всі сім’ї даної категорії перебувають під соціальним супроводженням фахівця із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який має відповідну підготовку та сертифікат щодо створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Загалом мікроклімат у прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу – позитивний.

– Закликаю усі компетентні структури тримати на постійному контролі питання, яке ми сьогодні роглядаємо. Активізуйте співпрацю у сфері обміну інформацією щодо стану навчання та виховання дітей в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях. Адже всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають, – на завершення підкреслив керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1284
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua