02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Герої 14 ОМБ повернулися на постійне місце дислокації – до Володимира-Волинського
Понеділок, 13 листопада 2017 07:59

Герої 14 ОМБ повернулися на постійне місце дислокації – до Володимира-Волинського

Славетна 14 механізована бригада, котра три роки поспіль захищала цілісність соборної України на східних рубежах та тримала оборону у найгарячіших точках, нарешті повернулася до Володимира-Волинського на постійне місце дислокації. Буквально за тиждень до Княжого града прибуло понад три тисячі військових. 11 листопада 2017 року на головній площі міста провели військовий ритуал урочистої зустрічі особового складу бригади після повернення з зони проведення АТО.

Такої кількості військових у Володимирі-Волинському не бачили понад десяток років. Як і такої кількості нагород різних рівнів, які отримали 11 листопада 2017 року Герої. Майже 300 відзнак, грамот та цінних подарунків отримали військові, які повернулися з АТО. Від голови облдержадміністрації Володимира Гунчика подяки та годинники дістали 10 військовослужбовців ВЧ А1008.

Зокрема – Олександр Винокуров, майор, заступник командира 1 гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону з озброєння;

Микола Дзумедзей, молодший сержант, командир відділення управління  батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону;

Андрій Гладкий, солдат, старший механік-гранатометник взводу забезпечення реактивного артилерійського дивізіону;

Олександр Жакун, полковник, командир бригади;

Ігор Іванов, підполковник, начальник штабу – перший заступник командира бригади;

Олександр Петрук, сержант, головний сержант розвідувальної роти;

Сергій Пилсар, старший лейтенант, командир 3 мотопіхотної роти ВЧ А1186;

Олексій Платаш, майор, начальник інженерної служби;

Василь Степаницький, прапорщик, головний старшина першого механізованого батальйону;

Володимир Яцина, капітан, командир 1 гаубичної самохідно-артилерійського батареї 2 гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону.

– Сьогодні – особливий день для волинян, – наголосив у вітальному слові Володимир Петрович. – Славна 14 бригада повернулася на рідну землю. Ми добре знаємо, який рівень мужності, сили та відваги проявили ці військові. Ми гордимося вами! Вся Волинь вклоняється вам! Дуже шкода, що не всі бійці повернулися: шана і повага – родинам загиблих, вічна пам’ять – полеглим Героям! Але саме 14 бригада довела, наскільки потужними є Збройні Сили України й дала відсіч нахабному ворогові!

Ще багато теплих слів вдячності звучало на адресу військових. Слова вітання сказали командувач військ оперативного командування «Захід» генерал-майор Олександр Павлюк, голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталія Василець та голова райради Роман Гук, а також Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк. Звісно, з короткою урочистою промовою до особового складу звернувся і командир бригади Олександр Жакун. Останній наголосив, що танковий взвод бригади третій рік поспіль – кращий з-поміж аналогічних взводів у ЗСУ.

Того дня на площі Володимира-Волинського звучав не лише державний Гімн, а й урочиста пісня 14 ОМБ. На завершення дійства три з половиною тисячі військових пройшлися парадом центральними вулицями міста.

14 ОМБ – чи не єдина бригада у збройних силах, котра, повернувшись на постійне місце дислокації, не оселилася на полігоні у палатках. Варто нагадати, що упродовж літа та осені 2017-го завдяки консолідації зусиль різних гілок влади, а також  бізнесу вдалося відремонтувати казарми для військових. Оновлення приміщень було з-поміж пріоритетів голови облдержадміністрації. Володимир Гунчик чи не кожного місяця особисто інспектував, як тривають роботи.

– Я щиро втішений, що вдалося відремонтувати казарми, – наголосив у коментарі керівник найвищої виконавчої гілки влади в області. – Бо, переконаний, хлопці, які були по коліно в болоті в окопах, не можуть повертатися у палатки. Тим більше в період зими. Спрацювала міська рада – неодноразово виділяла кошти. Дуже допомогли волинські лісівники. Вдалося, правда, не з першого разу, передбачити кошти в обласному бюджеті.

Що відомо, бригада дислокуватиметься у Княжому граді кілька місяців. Як заявляє військове керівництво, Різдво Герої точно зустрінуть вдома.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1388

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua