02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Медична реформа: активізована інформаційна кампанія
Понеділок, 27 листопада 2017 16:01

Медична реформа: активізована інформаційна кампанія

Не вщухають обговорення з приводу прийняття закону про медичну реформу, впровадження якої розпочнеться вже в наступному році. Зокрема, активізовано тематичну роз’яснювальну кампанію, покликану поінформувати громадськість стосовно тих нововведень, які чекають медичну галузь.

Про це сьогодні, 27 листопада 2017 року, йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, яка відбулася у відеоселекторному режимі. Традиційно у місцевих студіях працювали голови райдержадміністрацій. До слова, у районній студії відеозв’язку – голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, його заступники Олександр Михалік та Інна Бігун, голова районної ради Віктор Сус, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, головні лікарі центральної районної лікарні Людмила Потягайло та Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей.

Щодо вищезазначеного інформував начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк:

– Після підписання контрактів із Національною службою здоров’я України відбудеться значне спрощення, а в подальшому цілковита відмова від паперового документообігу. Разом із тим, збільшиться фінансування медзакладів. Для прикладу, в цьому році з усіма підвищеннями це було десь 240 гривень на людину, то на наступний рік сума зросте до 370. Це дасть можливість збільшити зарплатню медичному персоналу, а також забезпечити абсолютно безкоштовне надання базових послуг на рівні амбулаторії, тобто на рівні первинної ланки. Окрім того, пацієнт самостійно обиратиме де обслуговуватися та в якого лікаря. Як результат, відкриваються широкі можливості контролю сервісу з боку пацієнта і відсутність співоплат за надані послуги на первинному рівні.

Варто зауважити, що головним на даному етапі є реформування первинної ланки медицини. У рамках проведення медичної реформи зміниться сама схема фінансування, адже кошти із держбюджету тепер спрямовуватимуть на лікування конкретного пацієнта.

– Ми всі повинні зрозуміти, що без реформи первинної ланки медицини медична реформа не відбудеться. У 2018 році кошти вперше реально почнуть йти за пацієнтом. Не залежно від того, чи це буде обласна клінічна лікарня, чи сільська амбулаторія, якщо туди не піде хворий, якщо не буде відповідного рівня медичного обслуговування, туди не спрямують кошти. Тож зупиняємо дискусію відносно бути чи не бути відповідним дільничним лікарням або ж районним. Жодного медичного закладу не закриють! Реформа, яка впроваджується, автоматично через фінансову підтримку на місцях покаже на скільки реальними є ті чи інші медичні заклади, на скільки вони професійні та здатні надавати відповідні послуги, – запевнив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

У свою чергу, керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук доручив й надалі реалізовувати інформаційну кампанію стосовно переваг медичної реформи, а також залучати до відповідної роботи компетентних спікерів.

– Ми повинні роз’яснювати людям, які зміни відбудуться, як практично працюватиме медична система. Так вдасться уникнути спекуляцій щодо медичної реформи, а також поширенню міфів та острахів стосовно її впровадження, – наголосив Валерій Савович.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1199
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua