07 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Ми сказали «Так!» вільній та незалежній Україні
Четвер, 30 листопада 2017 13:35

Ми сказали «Так!» вільній та незалежній Україні

1 грудня 1991 року, одночасно з виборами першого президента нашої держави, відбувся Всеукраїнський референдум. В той день мільйони наших співвітчизників в єдиному пориві підтримали Акт проголошення незалежності України. Більше 90 відсотків українців відповіли «Так, підтверджую», чим висловили своє бажання бачити державу виключно вільною та неподільною. Це рішення українського народу поставило остаточну крапку в існуванні УРСР. Референдум мав імперативний характер, його рішення були загальнообов'язковими та не потребували затвердження.

Історична значимість цього грандіозного народного волевиявлення переоцінити неможливо, адже саме референдум дозволив Україні затвердитися на міжнародній арені як незалежній державі. До цього світова спільнота не визнавала нашу країну, як окрему від Радянського Союзу. Одностайна відповідь українців втілила у життя мрію багатьох поколінь – вперше за сотні років держава Україна отримала право на життя, право самостійно обирати подальший вектор розвитку. Голосування українців у цей знаменний день стало моментом відновлення української державної незалежності та ознаменувало собою підсумок реалізації одвічних і природних прагнень української нації жити у незалежній соборній державі.

Сьогодні ми живемо в непростих умовах військової та інформаційної агресії зовнішнього ворога, частина нашої країни перебуває в тимчасовій окупації. Разом з тим ми пам’ятаємо, як 26 років тому нація зробила свій вибір. Ми сказали «Так!» незалежності, ми сказали «Так!» свободі. Згадаймо, під час Всеукраїнського референдуму у голосуванні взяли участь 31 млн 891,7 тис. громадян, тобто 84,2% від загальної кількості включених до списків. Із них на питання бюлетеня відповіли «Так, підтверджую» 28 млн 804,1 тис. громадян, або 90,3%. Попри те, що рекордну підтримку «Акт проголошення незалежності» отримав у традиційно проукраїнських західних регіонах – Івано-Франківська і Тернопільська області – більше 98%, Донбас також сказав незалежності України «так» – понад 83% в Донецькій та Луганській областях.

Це вкотре засвідчує, що Донбас – Україна, що там живуть українці, що наша держава є неподільною. І як би ворог не намагався нас розділити, як би він не переписував історію, ми зуміли стати на ноги, нація. Ми загартувалася у вогні Майдану, під палючим сонцем та лютими морозами зони АТО, де нині її кращі сини та дочки стримують натиск агресора. Ми довели світу, що Україна – вільна, незалежна, самостійна країна. І перший крок до цього було зроблено 1 грудня 1991 року.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації (за матеріалами інтернет-видань)

Переглядів 950
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua