08 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю
Неділя, 03 грудня 2017 15:37

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

У 1992-му році Генеральна Асамблея ООН в спеціальній резолюції проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу – 3 грудня стало датою Міжнародного дня людей з інвалідністю. Із того часу питання захисту прав цієї категорії населення перевели в площину активних практичних рішень, закріпивши їх на законодавчому рівні. 

В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року. 

Люди з обмеженими можливостями демонструють не тільки фізичну силу, але й свої внутрішні резерви, намагаючись довести всьому світу, що можуть жити повноцінно, а відтак є соціально активними членами суспільства.

Зокрема, Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю зазначив:

«Варто звернути увагу на позитивну динаміку в державній політиці щодо людей з інвалідністю та в усвідомленні всім суспільством необхідності забезпечення рівних прав і можливостей таких людей та їхнього потенціалу і здібностей.

Реально започатковано процес, коли людина з інвалідністю переходить зі статусу споживача державної допомоги у статус повноцінного члена суспільства, чий вклад у його розвиток цінується та належно оцінюється.

Водночас відбулося усвідомлення значущості вкладу воїнів антитерористичної операції, які повернулися з війни на Сході України з інвалідністю, у незалежність Батьківщини, яка перетворилася в реальний обов’язок держави щодо забезпечення їм можливості повною мірою скористатися тими свободами, за які вони так самовіддано боролися».

У свою чергу, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написав наступне:

«3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Це люди, які своєю силою духу, оптимізмом, життєлюбністю демонструють, що жодні перепони і бар'єри не зможуть стати на заваді самореалізації.

Наше з вами завдання – створити для людей з інвалідністю, у тому числі воїнів антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб, справедливі та сприятливі умови життєдіяльності.

Будьмо толерантними, поважаймо один одного!».

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1412
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua