03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>10 грудня – Міжнародний День захисту прав людини
П'ятниця, 08 грудня 2017 14:19

10 грудня – Міжнародний День захисту прав людини

Щорічно 10 грудня світова спільнота відзначає міжнародний День прав людини. Це свято традиційно відзначається за  пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. Запровадження єдиної міжнародної системи захисту прав людини стало одним із найважливіших завдань створеної після завершення Другої світової війни Організації Об’єднаних Націй.

Згідно з Декларацією, права людини – громадянські, політичні, економічні, соціальні – не даруються державою, а належать кожному від народження. Вони – основа людського існування і розвитку, а тому не мають кордонів. Спираючись на міжнародно-правові стандарти, проголошені в Декларації, у 1996 році Верховна Рада України прийняла Конституцію України. 

Конституція України – основний Закон нашої держави, що увібрала  фундаментальні положення Декларації, зокрема – про верховенство прав людини, рівність і непорушність прав, права людини на свободу і особисту недоторканість, на достатній рівень життя тощо.

Сьогодні держава активно працює над тим, щоб максимально захистити права кожного українського громадянина. Перебуваючи на вістрі реформ, Україна проживає якісно нові зміни, поступово розбудовуючи демократичну правову державу. Державу, в якій кожна людина має вільну змогу отримати гідну освіту, повноцінну медичну допомогу, де її права будуть захищатися винятково шляхом втілення догм верховенства права.

Нині наше суспільство переживає непростий перехідний етап видозмін, однак процес перехід від до вищої ступені розвитку ніколи не буває безболісним. Перед нами сьогодні стоять такі історичні виклики, як окупація частини українських земель та військова агресія з боку сусідньої країни. Ворог робить усе, аби перешкодити нашому проєвропейському вектору розбудови держави, здійснює політичні та інформаційні кампанії, намагаючись дискредитувати шановані українським народом цінності та свободи. Та все ж ми впевнено рухаємося вперед, активно впроваджуємо реформи, нові державні програми, які дозволяють досягати відчутного прогресу. І все заради того, аби кожен громадянин відчував себе повноправним громадянином держави Україна

Без сумніву, кожна людина має право на життя, особисту недоторканність, рівність перед законом, право на працю та справедливу винагороду за неї, яка забезпечувала б гідні людини та її сім’ї умови існування, захист від безробіття, задовільний життєвий рівень, невтручання в особисте та сімейне життя, недоторканність житла, свободу думки, совісті і релігії, справедливий і неупереджений суд. Сьогодні саме ці постулати є основоположними у творенні нової, вільної та незалежної України

 

Сектор з питань внутріньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації (за матеріалами інтрнет-видань)

Переглядів 1154
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua