05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На порозі змін у системі охорони здоров’я
Понеділок, 05 лютого 2018 15:27

На порозі змін у системі охорони здоров’я

Під час оперативної наради, яку провів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик сьогодні, 5 лютого 2018 року, говорили про актуальне – впровадження медичної реформи. Варто зауважити, що такі щопонеділкові наради традиційно проходять у відеоселекторному режимі. Відтак, аби детальніше ознайомитися із очікуваними змінами та нововведеннями в системі охорони здоров’я, у районній студії відеозв’язку зібралися голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, головні лікарі центральної районної лікарні Людмила Потягайло та Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей.

Нагадаємо, 30 січня 2018 року набув чинності Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Разом з тим, вступили в дію Закон України № 2206 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» та Постанова Кабінету Міністрів № 983 «Деякі питання надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості».

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, держава гарантує за рахунок коштів Державного бюджету повну оплату надання громадянам необхідних їм медичним послуг та лікарських засобів, що передбачені програмою медичних гарантій. До даного переліку входять послуги екстреної медичної допомоги, первинної, вторинної, третинної та паліативної медичної допомоги, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років, медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами. Окрім того, за рахунок Держаного бюджету здійснюватимуть фінансове забезпечення програм громадського здоров’я, заходів боротьби з епідеміями, проведення медико-соціальної експертизи, судово-медичної та судово-психіатричної експертиз тощо.

– З ІІ півріччя цього року стартує фінансування первинної ланки згідно укладених договорів із Національною службою здоров’я. Нині цей орган створюють. З 1 квітня стартує приписна кампанія, тобто кожному потрібно обрати свого сімейного лікаря, за яким відповідно прийдуть кошти із Державного бюджету. Для приєднання до реформи всі заклади охорони здоров’я, що фінансуються із Державного бюджету, мають бути автономізовані, тобто реформовані у комунальні не комерційні підприємства, включені до електронної системи охорони здоров’я та відповідати табелю оснащення надання первинної медичної допомоги. Відтак, вже зараз розпочалися поставки обладнання, яке закуплене на всі амбулаторії за кошти Світового банку. Тож лишаються питання щодо автономізації та підключення до системи eHealth, – повідомив Ігор Степанович.

– Процес упровадження медичної реформи спрямований, у першу чергу, на забезпечення права кожного на якісну медичну допомогу. Як бачимо, нововведень – чимало, у тому числі й в сільській медицині. Тому люди повинні бути інформаційно підготовлені до змін, котрі очікують систему охорони здоров’я. Тож продовжуємо роз’яснювати населенню про їх перебіг, – наголосив керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 902
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua