05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Обговорили стан казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів Камінь-Каширського району за 2017 рік
Понеділок, 12 лютого 2018 13:42

Обговорили стан казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів Камінь-Каширського району за 2017 рік

Сьогодні, 12 лютого, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук провів щопонеділкову апаратну нараду, на якій говорили про стан казначейського обслуговування державного та місцевих бюджетів Камінь-Каширського району за 2017 рік. Свою доповідь по згаданому вище питанню в президії зачитала начальник управління Державної казначейської служби України у Камінь-Каширському районі Орися Букало.

Орися Михайлівна зазначила, що сьогодні на обслуговуванні в управлінні Державної казначейської служби України району перебуває 76 розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, включених до мережі у 2017 році, яким відкрито 1001  рахунків за видатками. Окрім того, у грудні 2017 року в органах Казначейства проводився ІІІ етап тестування Системи подання електронної звітності клієнтам АС «Є-Звітність», так як з 1 квітня 2018 року всі бюджетні установи повинні подавати електрону звітність, без надання її у паперовому вигляді.

– Основною функцією цієї системи, – роз’яснює Орися Букало.  – є надання розпорядникам бюджетних коштів і державним цільовим фондам можливість здійснити подання звітності до органів Казначейства, складеної згідно із Стандартами, через мережу Інтернет, використовуючи електронний цифровий підпис різних акредитованих центрів сертифікації ключів, який зберігається на захищених носіях ключової інформації. Це дозволить значно оперативніше здійснювати документообіг між клієнтами, що подають звітність, та Казначейством.

Також Орися Михайлівна доповіла, що сьогодні технічним завданням нововведень також визначено, що у разі відсутності клієнтів підключення до мережі Інтернет, органи Казначейства забезпечують створення окремого робочого місця в інформаційно-телекомунікаційній системі Казначейства для подання клієнтами відповідних форм звітності.

Завершуючи доповідь, Орися Букало зазначила, що органам місцевого самоврядування, розпорядниками та одержувачам бюджетних коштів необхідно вжити дієві заходи задля оперативного та якісного освоєння бюджетних коштів у 2018 році, посилення контролю за поданням фінансової та бюджетної звітності, а також забезпечення виконання чинного законодавства.

– Сьогодні в усіх сферах життєдіяльності країни активно впроваджуються новітні цифрові технології, – підсумовуючи нараду, зазначив Валерій Дунайчук. – Важливо, щоб процес їх інтеграції відбувався якісно та своєчасно. Враховуючи вищезазначене, усім нам необхідно консолідувати зусилля задля максимально ефективного вирішення озвучених на сьогоднішній нараді завдань.

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністраії

 

Переглядів 769
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua