05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Бюджетні питання: розповіли, що заплановано на 2018-ий рік
Понеділок, 12 лютого 2018 15:28

Бюджетні питання: розповіли, що заплановано на 2018-ий рік

Головний фінансовий документ краю на 2018 рік – прийнято. Відповідне рішення ухвалили депутати під час позачерговго 18-го засідання сесії обласної ради 8 лютого поточного року. Тож сьогодні, 12 лютого 2018 року, під час оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика розглянули підсумки виконання місцевих бюджетів, рух коштів через казначейство, заслухавши представників головних фінансових структур краю.

Найперше, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області окреслив першочергові завдання, над якими працюватимуть упродовж тижня. Серд них: продовження роботи членів профільної комісії щодо оцінювання проектів, які фінансуватимуть цьогоріч за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Голова облдержадміністрації закликає фахівців якнайшвидше завершити роботу, адже у цьому році фінансування можуть розпочати вже у квітні.
Варто зазначити, що серед переліку є чотири перехідних проекти, які фінансуватимуть першочергово: школи у селі Любохини Любешівського району та Осівці Камінь-Каширського району, дитсадок смт Ратне, Іваничівська центральна районна лікарня та дитсадок у селі Старосілля Манецького району. Усі вони не потребують оцінювання, тому за наявності співфінансування з місцевих бюджетів, роботи можна розпочинати уже за сприятливих погодних умов, адже їх здача запланована уже на 2018-ий рік.

Розповів Володимир Петрович і про роботу у контексті дорожньої галузі. Зокрема, повідомив: облдержадміністрація уже надала перелік доріг, які планують відремонтувати у поточному році за кошти митного експерименту, однак нині триває процес узгодження та збалансування коштів. Для останнього – очікують доведення митниці індикатиних показників.

– Наше головне завдання – це дорога Луцьк – Ковель. Саме з митних коштів ми розраховуємо розпочати ремонт цієї дороги, аби завершити її вже у наступному році. Спільно працюймо над тим, аби якнайшвидше отримати індикативні показники, – звернувся до присутніх Володимир Гунчик.
Тож під час робочої поїздки до столиці, яка відбудеться вже у четвер, 15 лютого, голова облдержадміністрації працюватиме у Міністерстві фінансів України, Укравтодорі, а також матиме зустріч із Віце-прем’єр-міністром України Володимиром Кістіоном, аби пришвидшити процедуру фінансування ремонту доріг за митні кошти.

Окремо, у контексті «дорожнього» питання, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області доручив фахівціям департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації систематизувати усі пропозиції депутатів обласної ради, органів місцевого самворядування, починаючи з 1 січня 2018 року, додавши їх у пакет пропозицій облдержадміністрації, які планують реалізувати за кошти перехідних залишків 2017-го року.

Володимир Петрович розповів, що кошти хочуть розділити на 3 напрямки: дороги, пропозиції для їх ремонту отримали від місцевих структур влади; 20 млн грн – до обласного фонду регіонального розвитку. Решту 24 млн грн спрямують на соціальні програми.

– Найперше – це пропозиція облдержадміністрації щодо компенсації за перевезення пільгових категорій населення, членів родин загиблих під час виконання завдань у зоні антитерористичної операції на Сході країни. Відповідні структурні підрозділи нині опрацьовують такий перелік, відповідно до якого в обласну раду надамо пропозиції про виділення коштів, – повідомив Володимир Гунчик.

Що ж до соціальних програм, то кошти, найперше, будуть спрямовані на фінансування обласних комунальних закладів охорони здоров’я: тубдиспансер, інфекційну та психіатричну лікарні.

– Дуже важливо профінанувати створення належних умов для лікування хворих в обласних комунальних закладах, тому наша пропозиція направлена в першу чергу на це. Рішення, яке приймуть депутати буде відоме під час сесії. І якщо воно відповідатиме Бюджетному кодексу, голова облдержадміністрації з ним погодиться, – резюмував Володимир Петрович.

Водночас, не менш важливим лишається утворення об’єднаних територіальних громад. За добровільним принципом їх створення планують завершити у 2018 році. Відтак, Володимир Гунчик звернувся до органів місцевого самоврядування, сільських селищних голів, аби ті активізували роботу та не зволікали із об’єднанням територій. Особливу увагу зосереджують на Камінь-Каширському та Горохівському районах, де нині поки не створено жодної ОТГ.

Окрім того, повідомив, що Кабінет Міністрів України розпочинає вивчати питання реорганізації структури виконавчих гілок влади у тих районах, які повністю покриті територіальними громадами, на предмет повної передачі делегованих функцій ОТГ, залишаючи за райдержадміністраціями лише функції префектури.

– Ми уже розпочали відповідну роботу, радимося. Будемо залучати для цього управління юстицій, інші служби, аби скоординувати усії дії. Перша за все ви повинні розуміти, що за усім цим стоять живі люди, які працюють у виконавчих органах влади, районних радах, тому потрібно зробити перехідний процес передачі повноважень органами місцевого самворядування у частині об’єднаних териоріальних громад без втрати кадрового потенціалу, що дуже важливо зараз для області, – підкреслив Володимир Петрович.

Тож, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся до голів об’єднаних громад, аби вони максимально залучали для роботи кваліфікованих фахівців, адже період передачі відповідних повноважень та початок роботи ОТГ вимагає у її працівників фахових знань та прийняття законних рішень.

– Потрібно дуже серйозно працювати над тим, аби кадровий потенціал в об’єднаних громадах був на досить високому рівні. Для цього задіюйте, шановні голови громад, усі можливі варіанти, включаючи тих людей, які працювали у районних радах та райдержадміністраціях. Проводьте навчання, перепідготовку, підвищуйте кваліфікацію, – резюмував голова облдержадміністрації.

Насамкінець, Володимир Гунчик наголосив, що для прийняття зважених рішень та реалізації важливих для області проектів, потрібно працювати спільно. Тож вкорте запросив до участі у робочих нарадах народних депутатів та їх помічників, органи місцевого самоврядування.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 1114
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua