04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Питання цивільного захисту розглянули на апаратній нараді в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука
Понеділок, 26 лютого 2018 10:31

Питання цивільного захисту розглянули на апаратній нараді в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука

Сьогодні, 26 лютого 2018 року, під час апаратної наради в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука начальник відділу з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації Валерій Головейчук звітував про роботу очолюваного ним структурного підрозділу в 2017 році.

За його словами, протягом звітного періоду проводились відповідні заходи, спрямовані на забезпечення готовності та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, захисту населення і територій від впливу факторів техногенного та природного характеру. Діє Комплексна районна програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2020 роки.

– На даний час у районі функціонує 11 підрозділів місцевої пожежної охорони. Підрозділи, в свою чергу, забезпечені засобами зв’язку, пально-мастильними матеріалами та пічним опаленням. На утримання підрозділів МПО (включаючи заробітну плату) із місцевих бюджетів району в 2017 році спрямовано 288 тис. 900 грн. З резервного фонду районного бюджету минулоріч виділялись кошти в сумі 192 тис. 600 грн., – зауважив Валерій Іванович. – На території району знаходиться 3 потенційно небезпечних об’єкти (ПНО). Відповідно до  постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 року № 956 «Про ідентифікацію та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки» проведена ідентифікація на всіх ПНО. Потому укладені угоди на обслуговування з державною аварійно-рятувальною службою.

Також доповідач озвучив перелік спеціалізованих служб цивільного захисту району, а саме:

- cпеціалізована служба енергетики;

- спеціалізована служба захисту сільськогосподарських тварин і рослин;

- інженерна та комунально-технічна спеціалізована служба;

- спеціалізована служба матеріального забезпечення, торгівлі та харчування;

- медична спеціалізована служба;

- спеціалізована служба зв’язку і оповіщення;

- протипожежна спеціалізована служба;

- спеціалізована служба технічного та транспортного забезпечення;

- спеціалізована служба охорони громадського порядку.

– На території Камінь-Каширщини нараховується 10 захисних споруд (протирадіаційних укриттів). Оповіщення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій покладене на службу оповіщення та зв’язку району, яка створена на базі Камінь-Каширського РЦТ № 112 Волинської дирекції ПАТ «Укртелеком», – наголосив Валерій Головейчук. – Працює районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка  є постійно діючим органом, що координує діяльність управлінь, інших структурних підрозділів органів місцевої виконавчої влади, організацій, установ, підприємств незалежно від форм власності, пов’язану з безпекою і захистом населення, реагуванням у надзвичайних ситуаціях, а також здійсненням заходів  щодо запобігання виникненню та ліквідації наслідків аварій, катастроф і стихійного лиха. У 2017 році проведено 15 засідань комісії з питань ТЕБ та НС.

– Нині, у період низьких температур, важливо посилити роботу щодо забезпечення саме пожежної безпеки населених пунктів та об’єктів району,­ – резюмував керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

Нагадаємо, що на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) райдержадміністрації (вул. Шевченка, 92) функціонує пункт обігріву для населення. Також забезпечено розміщення та функціонування додаткових пунктів обігріву на базі амбулаторій та ФАПів.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1114
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua