21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Вакцинація – відповідь на спалах кору
Понеділок, 02 квітня 2018 15:22

Вакцинація – відповідь на спалах кору

Наприкінці минулого тижня в області зафіксували спалахи кору. Фахівці стверджують, що в першу чергу це спричинено низьким рівнем охоплення профілактичними щепленнями дітей. Відтак, ситуація невтішна: ще 30 березня шпиталізували 10 хворих цією недугою дітей із Турійського району та 7 – із Володимир-Волинського. Упродовж вихідних кількість осіб із підозрою на кір в обох районах збільшилася.

Сьогодні, 2 квітня 2018 року, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, головні лікарі центральної районної лікарні Людмила Потягайло та Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей, завідувач Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова у режимі відеозв’язку взяли участь у тематичній нараді, яку провела заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

У ході обговорення Світлана Євтихіївна висловила думку, що дезінфекційні заходи, інформаційно-роз’яснювальна робота й активізація зусиль із охоплення вакцинацією допоможуть уберегти жителів області від захворювання на кір.

На цьому також наголосили начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк та директор Волинського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Наталія Янко.

Такої думки дотримується й керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук:

– Ми повинні попрацювати на випередження, щоб запобігти поширенню інфекції. Тому на часі – проведення профілактичних заходів.

Довідково:

Кір – це висококонтагіозне (надзвичайно заразне) гостре вірусне захворювання, з притаманною йому циклічністю виникнення епідускладнень з піком захворюваності кожні 4-5 років. Кір належить до числа інфекцій з дуже легким крапельним механізмом передачі і масовою сприйнятливістю, тому рівень захворюваності знаходиться у прямій залежності від кількості неімунних (не щеплених) осіб. Єдиним ефективним способом, що дозволяє уникнути захворювання на кір та ускладнень, є планова вакцинація.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 833
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua