21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Ситуація із захворюваністю на кір у районі контрольована
Понеділок, 23 квітня 2018 15:41

Ситуація із захворюваністю на кір у районі контрольована

У ході апаратної наради, яка відбулася 23 квітня 2018 року під керівництвом голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука, розглянули питання про епідситуацію щодо захворюваності на кір у районі.

Із приводу вищезазначеного виступили головні лікарі центральної районної лікарні Людмила Потягайло та Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей, а також завідувач Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова.

За їхніми словами, з початку року в районі зафіксовано 18 випадків захворювання на кір. Зокрема, 8 спалахів цієї недуги реєструється в місті Камені-Каширському, 4 – у селі Клітицьк, по 1 – у селах Піщане, Стобихівка, Личини, Олександрія, Раків Ліс і Сошичне. Із загальної кількості хворих госпіталізовано 10 осіб.

Головний лікар центральної районної лікарні Людмила Потягайло зауважила, що за умови дотримання вимог інфекційного контролю вдома можна лікуватися амбулаторно. Однак, важкий перебіг хвороби, супутні захворювання є показником для госпіталізації пацієнта. Людмила Адамівна вкотре наголосила, що дієвим засобом профілактики захворювання на кір є вакцинація.

– У квітні місяці ц. р. зроблено 518 щеплень дітям різних вікових груп, які підлягають щепленню, у тому числі і контактним – 32, – додав головний лікар Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей.

У рамках розгляду даного питання завідувач Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова зазначила, що сьогодні ситуація з поширенням цієї інфекції на Камінь-Каширщині контрольована, продовжується реалізація профілактичних і протиепідемічних заходів.

На закінчення керівник виконавчої гілки влади в районі доручив й надалі тримати руку на пульсі та оперативно інформувати про епідситуацію у районі.

Нагадаємо, що симптоми захворювання на кір для всіх вікових груп однакові: перші три дні турбує нежить, температура, ломота в тілі тощо. Потому з’являються висипання на обличчі, шкірі голови, а далі – по всьому тілу.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1112
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua