21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Створення нових лісів – спільна справа
Вівторок, 24 квітня 2018 10:31

Створення нових лісів – спільна справа

Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – у твоїх руках» традиційно згуртувала навколо себе широкі кола громадськості: лісівників, учнівські та педагогічні колективи, представників місцевих громад тощо.

Не залишаються осторонь таких заходів й трудові колективи райдержадміністрації та районної ради. Минулого тижня на чолі з керівництвом району – Валерієм Дунайчуком і Віктором Сусом – вони допомагали лісівникам відновлювати зелені шати Камінь-Каширщини.

Так, спільно з працівниками державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс» взяли активну участь у посадці лісу в кварталі 9 (виділ 12) Полицівського лісництва. На площі близько гектара вони створили молоді лісові культури та на площі 0,6 га – провели сприяння природному поновленню.

Також лісові культури створювали у Видертському лісництві ДП «Камінь-Каширське лісове господарство». В цей день попрацювали плідно, адже створили 2,5 га нових лісів.

За словами лісівників, цього разу державні службовці заліснювали ділянку, де потрібно було рятувати вже пристиглу борову деревину від нашестя верхівкового короїда. Ця біда у зв’язку з глобальним потеплінням загрожує усім сосновим насадженням України та європейських країн. Відтак, передбачають заходи на випередження: вражені соснові насадження забирають, а на їх місці садять новий ліс.

– Посадка лісу – справа трудомістка та надзвичайно відповідальна, адже відчуваєш свою причетність до творення лісу. Це не тільки компетенція лісівників, а й кожного свідомого українця. Бо ж недарма говорять що, одну з речей, яку важливо зробити в житті – посадити дерево. Тому такі громадські заходи є неоціненним вкладом у примноження лісових багатств і збереження їх цілісності, – ділиться враженнями голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

Окрім того, в рамках проведення Всеукраїнського дня довкілля на території озера Озюрко провели молодіжно-спортивну акцію – посадку саджанців плодових дерев. Цей захід відбувся з ініціативи відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації та районної громадської організації «МОЛОДЬ ПОРЯД». Варто зауважити, що цю акцію підтримав й керівник виконавчої гілки влади в районі:

– Приємно відзначити, що волонтерство стає частиною культури і свідомості наших краян. Щиро надіюся: саджанці проростуть та будуть радувати відпочиваючих своїми плодами. Вірю й у те, що дерева завжди будуть під пильним наглядом.

Фото із офіційного веб-сайту Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1162
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua