21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>В регіоні завершили реалізацію проекту ЄС, котрий допоможе налагодити взаємодію влади й громад
П'ятниця, 25 травня 2018 10:03

В регіоні завершили реалізацію проекту ЄС, котрий допоможе налагодити взаємодію влади й громад

Волинь – одна з областей північно-західної частини України, що стала учасником проекту Європейського Союзу «Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади» та змогла всього лиш за 28 останніх місяців модернізувати або ж узагалі створити «з нуля» 7 ЦНАПів. Саме про це говорили учасники підсумкової конференції проекту, що відбулася у приміщенні конференц-залу готелю «Україна» 24 травня 2018 року.

Від обласної державної адміністрації участь у заході взяли заступник керівника апарату – начальник організаційного управління апарату обласної державної адміністрації Вячеслав Кривенюк та начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції органу влади Юрій Кресак. Серед інших учасників – заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, представники Рівненської та Львівської облдержадмініцій, керівники об’єднаних територіальних громад та інші.

Передусім, керівник-експерт проекту Роман Матвійчук привітав усіх учасників і висловив вдячність за суттєву експертну допомогу Асоційованому партнеру в особі голови правління Центру політико-правових реформ, розробнику доктрини адміністративних послуг в Україні, співавтору Закону України «Про адміністративні послуги» та народному депутатові двох скликань – Ігореві Коліушко, а також заступнику голови правління Центру політико-правових реформ, співавтору Закону України «Про делегування органам місцевого самоврядування повноважень із надання базових адміністративних послуг», головному експерту Програми «U-LEAD з Європою» Віктору Тимощуку.

Разом із тим, Роман Михайлович щиро подякував безпосереднім виконавцям заходів проекту, на плечі котрих ліг основний тягар із проведення закупівель, контролю за виконанням робіт, визначенням постачальників товарів та багатьма іншими аспектами.

По тому ж і з вітальним словом до присутніх звернувся Вячеслав Кривенюк. Він, зокрема, зауважив:

– Кажуть, як корабель назвеш так він і попливе. Ми ж знали про очільника цього проекту Романа Матвійчука: якщо ця людина береться за будь-яку роботу, то вона  буде виконана на 100 % або ж навіть на усі 200 %. Тому дуже приємно, що серед 15 ЦНАПів, які модернізували в рамках проекту, 7 – на Волині. Загалом, наразі маємо 26 центрів надання адмінпослуг.

Також Вячеслав Володимирович висловив сподівання, що мережа ЦНАПів розширюватиметься, адже станом на сьогодні в області діють 41 об’єднана територіальна громада з-поміж 74, передбачених Перспективним планом утворення ОТГ. А позаяк центри виконують одну з основних функцій держави – із надання адмінпослуг, потреба створювати нові, – більш, ніж актуальна.

Розповів заступник керівника апарату – начальник організаційного управління апарату обласної державної адміністрації і про те, що для облдержадміністрації дуже цікавий проект Програми «U-LEAD з Європою», в ході реалізації якого мають модернізовувати ЦНАПи. Знаково, що 8 ОТГ Волині виявили бажання взяти в ньому участь.

Окрім цього, на учасників конференції чекали ряд панельних дискусій щодо результатів та викликів модернізації ЦНАПів на теренах Волинської, Рівненської та Львівської областей.

Довідково: Проект Європейського Союзу «Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади» упроваджували у Волинській, Львівській та Рівненській областях із 2016 року. Партнерами виступили найвищі органі виконавчої влади регіонів, а також виконавчий комітет Луцької міської ради. Асоційований партнер – Центр політико-правових реформ, що в місті Києві.

Упродовж 2016, 2017 та першої половини 2018 років створили та модернізували 15 Центрів надання адміністративних послуг. За цей час провели 40 заходів навчального характеру, в яких взяли участь 800 близько представників ЦНАПів, а також субєктів надання адмінпослуг.

Завдяки експертній підтримці Центру політико-правових реформ вдалося також ефективно реалізувати заходи з планування та організації модернізації, інтеграції нових послуг у ЦНАП, підготовки персоналу та консультування представників ЦНАПів у процесі їхнього оновлення тощо.

Щодо обласного центру Волині, де також функціонує ЦНАП, який модернізували у рамках проекту, то станом на сьогодні тут можуть надавати  351 послугу. Загалом для його оновлення витратили близько 2,5 мільйонів гривень грантових коштів, а також майже 900 тисяч гривень співфінансування

Окрім цього, у приміщенні Луцького ЦНАПу облаштовано 43 робочих місця. Його ж працівники щомісячно надають мешканцям не тільки міста, але й усієї області близько 11,5 тисяч адмінпослуг за моделлю «життєвих ситуацій» (народження, шлюб, переїзд тощо).

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 945
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua