21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Уляна Супрун в рамках робочого візиту відвідала Волинь
Понеділок, 04 червня 2018 11:52

Уляна Супрун в рамках робочого візиту відвідала Волинь

Більше 16 % населення області вже підписали декларації з сімейними лікарями. Це досить хороший результат, адже кампанія «Лікар для кожної сім’ї» розпочалася лише цьогоріч у квітні. Це ще раз підтверджує, що на Волині злагоджено працює команда професіоналів. Таку думку висловила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка 1 червня 2018 року в рамках робочого візиту завітала до міста Луцька.

Зокрема, в малій залі Будинку обласної ради відбулася зустріч із головними лікарями медичних закладів первинної допомоги краю. Долучилися також й голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко та його заступник Світлана Мишковець, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк та інші.

Для початку, головний медик країни відзначила роботу щодо проведення приписної кампанії у містах Луцьк і Ковель та у відповідних районах області. Разом із тим, наголосила, що вже 5 червня закриють першу хвилю фінансування «первинки» відповідно до кількості підписаних декларацій. Цю субвенцію здійснюватимуть щокварталу, тому основна маса роботи ще попереду.

– Автономізацію вже завершили у 16 медичних закладах області, ще 6 – планують завершити до вересня. Аби вже з першого жовтня отримувати нове фінансування на рівні декларацій та шляхом субвенції. Слід уважно слідкувати за процесом, щоб якнайбільше громадян записалося до своїх лікарів. Відповідно розпочнеться нове фінансування первинної ланки і медзаклади отримують вдвічі більше коштів, – зазначила Уляна Супрун.

Окрім того, виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я наголосила, що головна мета сьогоднішнього візиту – поспілкуватися із керівниками медзакладів області, аби безпосередньо від них почути про ті проблеми, які існують на місцях.

До слова, Уляна Супрун планує відвідати усі регіони країни. Для прикладу, вчора аналогічна зустріч відбулася з медичними працівниками Рівненщини.

Так, нагального вирішення потребує проблема проведення Інтернет зв’язку у віддалені населені пункти та його швидкості, без чого неможлива реалізація президенського проекту телемедицини. Що ж стосується кадрового потенціалу краю, то він досить хороший. Між іншим, на сайті управління охорони здоров’я облдержадміністрації функціонує рубрика, де розміщені вакантні посади, що існують в усіх медзакладах області. Натомість відповідну ініціативу лише намагаються запровадити в Україні. Поруч із тим, керівники медзакладів області первинного рівня відзначають трудову міграція медичних сестер. А шляхом вирішення проблеми «кадрового голоду» називають відновлення практики цільових направлень для абітурієнтів.

Обговорили й реалізацію інших проектів, що здійснюють в рамках медичної реформи в Україні, а саме: урядової програми «Доступні ліки», розвиток сільської медицини, використання коштів Світового банку тощо. З останнім на Волині виникли суттєві труднощі.

Тож керівник найвищої виконавчої гілки влади в області, своєю чергою, запевнив міністра в тому, що відповідний фінансовий ресурс буде освоєно в повному обсязі до завершення проекту.

Опісля ж відбулася прес-конференція Уляни Супрун, де волинські журналісти мали змогу задати в.о. міністру важливі питання щодо особливостей реалізації медреформи на теренах краю.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1029

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua