21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Звернення голови облдержадміністрації Олександра Савченка з нагоди Дня Державного Прапора України
Четвер, 23 серпня 2018 09:49

Звернення голови облдержадміністрації Олександра Савченка з нагоди Дня Державного Прапора України

Шановна волинська громадо!

Державний прапор – це оберіг будь-якої країни. Це символ, який надихає вірити, перемагати і відчувати гордість за свою Батьківщину! В усі часи у всіх країнах державний прапор був, є та залишається однією з найвищих і шанованих святинь. Він є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Синьо-жовтий стяг над нашою землею завжди був символом національного відродження, втілення віковічної мрії наших предків про свободу і славу України. Ще з часів Київської Русі під жовто-блакитним стягом наш народ йшов до проголошення незалежності країни. Тож нині український прапор – це не просто офіційний символ суверенітету нашої крани, це наш дух, честь і наша слава.

З синьо-жовтим прапором у 91-му ми мирно відновили незалежність і отримали омріяну державу. Натомість, у 2013-му нове покоління українців, об’єднані національним стягом, заявили на весь світ про своє прагнення жити в соборній, унітарній, демократичній та європейській державі. Саме вони, ціною власного життя, захищають сьогодні державу, її територіальну цілісність та вкотре відстоюють нашу незалежність.

А окроплені кров’ю та пробиті кулями державні прапори бережуть як найвищу святиню. Під національним прапором, на жаль, часто закінчується життя найкращих синів Батьківщини, які гинуть на фронтах неоголошеної російсько-української війни. З Державними Прапорами наші бійці здобувають перемогу, крок за кроком звільняючи Україну від агресора.

Вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які віддали свої життя за мирне майбутнє України, ми вклоняємось кожній українській родині, яка втратила чоловіка чи сина, матір чи доньку. Вічна шана тим, хто пішов на небеса заради Незалежності!

Шановні волиняни!

Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.

Адже український прапор, без перебільшення, став насправді патріотичним символом, бо розгорнувся в душі кожного свідомого й мислячого українця.

Сьогодні в національний двоколор пофарбовані мости, будівлі, архітектурні пам’ятки. Він ознака загальнонаціональної єдності, нашого європейського майбутнього. Тож нехай він і надалі буде символом віри кожного українця у перемогу над агресором, уособленням мирного неба і благословенної землі, а для воїнів слугує оберегом.

Впевнений, спільно ми розбудуємо Україну, здолаємо зовнішнього та внутрішніх ворогів, а паростки національної єдності й надалі будуть у серці кожного українського патріота та сприятимуть побудові сильної, економічно розвиненої та самостійної Української держави!

У цей святковий день зичу кожному волинянину доброго здоров’я, миру, злагоди і достатку. Любімо і поважаймо Державний Прапор України, щоби він гордо майорів над Україною та був надійним оберегом у всіх наших справах та помислах! Бажаю усім нам мудрості, патріотизму і взаємної шани.

Зі святом!

Слава великому українському народові!

Слава її захисникам!

Слава Україні!

 

З повагою голова облдержадміністрації Олександр Савченко

Переглядів 808
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua