21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>У Камінь-Каширському районі відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами
Четвер, 30 серпня 2018 11:07

У Камінь-Каширському районі відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами

Інклюзивна освіта – це неодмінна складова гуманітарної політики кожної держави, яка засвідчує про готовність суспільства захищати невід’ємні права дітей з особливими освітніми потребами, аби вони почували себе безпечно та мали відчуття приналежності до колективу. Відтак, Закон України «Про освіту», що був прийнятий минулого року, називають новаторським, адже, у першу чергу, він передбачає впровадження інклюзії шляхом створення інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ).

Такий заклад сьогодні, 30 серпня 2018 року, відкрили у Камінь-Каширському районі.

У церемонії відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» районної ради взяли участь голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась, освітяни району.

– Я бажаю тим людям, які будуть тут працювати, наснаги, розуміння та мудрості. Адже на ваших плечах – нелегке завдання – приділяти особливу увагу тим, хто її потребує, надавати комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомогти їм адаптуватися в соціум. Для цього і потрібні такі заклади, як інклюзивно-ресурсний центр. Вірю, що у вас усе вдасться, – зауважив керівник виконавчої гілки влади в районі.

У свою чергу, начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась наголосив:

– Без перебільшення, інклюзивна система освіти дає можливість дітям розвиватися, адаптуватися до суспільства. Сподіваюся, що функціонування цього новітнього закладу та фахівці, котрі працюватимуть в ньому, сповна виправдають покладені на них завдання, а також сподівання, які висловлюють батьки.

За словами, т. в. о. директора інклюзивно-ресурсного центру Марії Макарчук, наразі проведений конкурсний відбір спеціалістів, котрий включав у себе кваліфікаційний іспит та співбесіду. Тож у закладі працюватимуть 5 фахівців: 2 вчителя-логопеда, 2 практичних психологи та олігофренопедагог.

ІРЦ розташований на базі відділу освіти райдержадміністрації. Приміщення центру оснащені сучасними меблями та комп’ютерною технікою, що створює комфортні умови для навчання та соціальної адаптації дітей. Загалом на функціонування ІРЦ спрямовано 185 тис. грн. державних коштів.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр», з метою забезпечення права дітей із особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення їх кваліфікованого супроводження відповідним рішенням районної ради від 11 травня 2018 року № 29/14 створений інклюзивно-ресурсний центр.

 

Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1906
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua