21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>До уваги страхувальників!
Вівторок, 25 вересня 2018 11:57

До уваги страхувальників!

З 01 жовтня 2018 року змінений порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві.

Камінь- Каширське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області повідомляє, що з 1 жовтня 2018 року набуває чинності Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджений постановою правління ФСС від 19.07.2018 № 12 ( далі – Порядок № 12).

Види матеріального забезпечення, що надаються страхувальникам за рахунок коштів ФСС, визначені ст. 20 Закону України від 23.09.1999 № 1105 – ХІУ «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Підставою для фінансування страхувальників робочими органами виконавчої дирекції ФСС  є оформлена належним чином заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення та окремих виплат потерпілим на виробництві за їх видами. Форму заяви-розрахунку наведено в додатку 1 до Порядку № 12. Вона є єдиною для всіх страхових випадків.

На підставі рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування установи про призначення матеріального забезпечення роботодавець нараховує суми такого забезпечення та оформлює заяву-розрахунок, яка має бути передана до робочих органів ФСС не пізніше 5 робочих днів із дати ухвалення комісією зазначеного рішення.

Заява-розрахунок складається у двох примірниках:

  • один – разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначається матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника;
  • другий – подається до робочого органу ФСС.
  • заяву-розрахунок можна подати у два способи:
  • в паперовому вигляді особисто до робочого органу ФСС;
  • в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису ( далі – ЕПЦ).

У разі подання в електронному вигляді із застосуванням ЕПЦ роздрукована заява-розрахунок разом із документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника. Інформація в заяві-розрахунку повинна повністю відповідати документам, на підставі яких здійснено призначення матеріального забезпечення. Така інформація має бути відображена в реєстрах бухгалтерського обліку. Відповідальність за достовірність даних, наведених у заяві-розрахунку, несе страхувальник.

Фонд після надходження заяви-розрахунку здійснює перевірку наданої інформації, зокрема: правильність нарахування виплат, дані про сплату ЄСВ, наявність реєстрації нещасного випадку або профзахворювання у Фонді, тощо. Фонд має право здійснювати обмін інформацією зі страхувальником шляхом направлення запиту щодо уточнення даних у заяві-розрахунку. При виявленні помилок та/або недостовірних відомостей заява-розрахунок повертається страхувальнику з рекомендаціями щодо їх усунення ще до фінансування виплат.

Перевірка заяви-розрахунку, фінансування або надання обгрунтованої відмови у її прийнятті здійснюється  Фондом упродовж 10 робочих днів після надходження заяви-розрахунку від роботодавця.

Роботодавець після надходження на його рахунок коштів, зазначених у заяві-розрахунку, зобов’язаний здійснити виплату відповідного матеріального забезпечення відповідно до ч.2 ст. 32 Закону № 1105 – у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати.

Протягом місяця із дня проведення виплат за рахунок ФСС страхувальник надсилає до робочого органу повідомлення про проведення цих виплат за формою згідноз додатком 2 до Порядку № 12.

Якщо протягом трьох місяців із дня здійснення фінансування роботодавець не подає відповідного повідомлення, це буде підставою для проведення перевірки Фондом соціального страхування щодо використання страхувальником коштів ( п.11 Порядку № 12).

За більш детальною інформацією з питань фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою непрацездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України просимо звертатись до Камінь-Каширського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Волинській області за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Вол1,2, каб. № 416.

Порядок №12 розміщений на сайті Фонду соціального страхування України www.fssu.gov.ua.

 

Камінь-Каширське відділення управління виконавчої дирекції

 Фонду соціального страхування України у Волинській області

Переглядів 1054
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua