01 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Три українські еко-стартапи братимуть участь у фіналі найбільшого конкурсу зелених бізнес-ідей ClimateLaunchpad
Вівторок, 02 жовтня 2018 16:13

Три українські еко-стартапи братимуть участь у фіналі найбільшого конкурсу зелених бізнес-ідей ClimateLaunchpad

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала підтримати екологічні інновації, які є важливою частиною європейської інтеграції, і тих, хто прокладає шлях в Україні новим «зеленим» бізнесам.

Виступаючи на форумі «Еко-інновації та «зелене» підприємництво: зроблено в Україні», Іванна Климпуш-Цинцадзе звернула увагу, що безпосередньо у преамбулі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС міститься важливий пункт: «Віддані посиленню співробітництва у сфері захисту навколишнього середовища та принципам сталого розвитку і зеленої економіки».

«Це не тільки чиста вода для наших міст, можливість вільно дихати в містах важких індустрій, оздоровлення малих та великих рік України, здоров’я наших дітей та довголіття наших батьків. Це не тільки енергетична незалежність. Еко-інновації – це високотехнологічні робочі місця, інноваційні підприємства і зелені стартапи. Це осучаснення великих підприємств і нові можливості для малого та середнього бізнесу», – наголосила Віце-прем`єр-міністр.

Вона зауважила, що Україна є однією з перших країн, що підписали Паризьку кліматичну угоду, але для справжньої першості у сфері екоінновацій та зеленого підприємництва Україні належить виконати ще чимало завдань – на бізнесовому, науковому, урядовому та законодавчому рівнях. «Можливості відкриваються тим, хто не боїться неторованих доріг», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе, побажавши успіху трьом українським еко-стартапам, які за місяць братимуть участь у фіналі конкурсу зелених бізнес-ідей ClimateLaunchpad у Шотландії.

У рамках форуму також заплановане нагородження переможців четвертої хвилі найбільшої в Україні грантової програми «Кліматичні інноваційні ваучери» для компаній-розробників кліматичних та низьковуглецевих технологій. Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила подяку Європейському Союзу і Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), які є донорами програми і вже підтримали понад 20 високотехнологічних проектів. Прикметно, що значна частина з них є експортно-орієнтованими.

Також участь у форумі взяли провідний економіст ЄБРР Мартін Поспішил, Директор департаменту енергоефективності та змін клімату ЄБРР в Україні Сергій Масліченко, Голова українського офісу Фонду Конрада Аденауера Габріеле Бауманн, голова правління ГО Greencubator Роман Зінченко.

 

Служба Віце-прем'єр-міністра України

Переглядів 828
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua