21 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Саме завдяки самовідданості наших бійців та співвітчизників ми на Волині живемо спокійно, – Олександр Савченко
Неділя, 14 жовтня 2018 11:00

Саме завдяки самовідданості наших бійців та співвітчизників ми на Волині живемо спокійно, – Олександр Савченко

Шановні волиняни! В багатому на подвиги літописі українського воїнства чимало визначних та пам’ятних дат. Однак 14 жовтня – це той день, коли серця мільйонів громадян України переповнює гордістю та хвилюваннями. Адже сьогодні відзначаємо головне військове свято країни, яке збігається із церковним – Покрови Пресвятої Богородиці. Тож щиро вітаю вас, дорогі краяни, із цим визначним днем!

Впродовж багатьох століть свято Покрови було головним для українських вояків – від козацтва до армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. Натомість, сучасні воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів – спадкоємці тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть, – дружинників княжих часів, козаків, січових стрільців, воїнів Визвольних змагань 1917-1920 років, повстанців Холодного яру та вояків УПА. Їх усіх – від давнини до сьогодення – і вшановуємо 14 жовтня, у День захисника України.

Найцінніше, що є в нашому житті – це мир, спокій і стабільність. Тому особливого звучання й драматизму набуває це свято зараз, коли ми зі зброєю в руках відстоюємо на Донбасі незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України. Всі, як один, українці стали на захист своєї Батьківщини – і військові, і добровольці, і волонтери та медики, дорослі та діти. Саме завдяки самовідданості наших бійців та співвітчизників ми на Волині живемо спокійно у своїх домівках, трудимося на своїй землі під мирним небом. Кожної миті ми повинні пам’ятати про це, усвідомлювати, що саме наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє.

Тож схиляю голову перед подвигом захисників України, дякую волонтерам та громадськості за небайдужість та активну позицію. Складімо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб покрила своїм омофором Український народ та наше військо, повсякчас підтримувала, плекала мужність українських військовослужбовців й оберігала їхні життя.

Збережімо і примножимо славу наших мужніх Героїв! І нехай для всіх нас назавжди закарбуються в пам’яті та серці слова присяги українських патріотів: «Батьківщині будь вірним до загину, нам Україна – понад усе!».

У цей світлий день бажаю всім міцного здоров’я, миру, щастя, добра та злагоди! Нехай Божа Матір буде прихильною до кожної волинської родини, до нашої рідної України. Слава великому українському народові! Слава його захисникам! Слава незалежній та нескореній Україні!

 

З повагою голова облдержадміністрації Олександр Савченко

Переглядів 785
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua