22 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Олександр Савченко проінспектував окремі навчальні заклади Камінь-Каширського району
Середа, 21 листопада 2018 11:32

Олександр Савченко проінспектував окремі навчальні заклади Камінь-Каширського району

Школи в селах Оленино, Боровне та Гута-Боровенська відвідав під час робочого візиту в Камінь-Каширський район голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко. Поїздка відбулася у вівторок, 20 листопада 2018 року.

Питання будівництва нової школи у селі Оленино – на постійному контролі керівництва району. У 2012 році виготовили проектно-кошторисну документацію, а у 2013 році – закладено фундамент на суму, більше ніж пів мільйона гривень. Загалом зведення нового навчального закладу обійдеться у 18 млн 45 тисяч грн.

— Для старшої школи – п’ятих-дев’ятих класів у нас умови більш-менш нормальні, для них недавно збудували новий корпус. А от корпус для молодших школярів – холодний. Поки немає низьких температур – терпимо. Їдальня – пристосоване приміщення. Немає ні спортзалу, ні бібліотеки. Такі у нас проблеми, - розповідає директор школи Валентина Носовська.

Натомість Олександр Савченко сказав, що цей об’єкт включать на конкурс проектів Державного фонду регіонального розвитку вже на наступний рік. Окрім того, Оленино увійде до складу Гуто-Боровенської ОТГ, вибори до якої відбудуться 23 грудня 2018 року. Голова облдержадміністрації додав, що після цих виборів коштів буде більше, адже вони напряму йтимуть в громаду. І тоді є шанс, що за 2-3 роки тут зведуть вже нову школу.

А от у школі села Боровне – два нових потужних корпуси та належні умови для організації освітнього процесу. За кошти відділу освіти добудована класна кімната, туалети та душові. Здійснено ремонт шиферної покрівлі, каналізаційної та водопровідної систем, шпаклювання стін, влаштування стель. Затрачено близько пів мільйона гривень.

В школі села Гута-Боровенська – приміщення учням вже замало, розповідає директор Юрій Босак.

— В нас такі нагальні проблеми – завершення перекриття даху, добудова спортивного залу, шкільної їдальні та п’ятьох класних кімнат. Зараз ми орендуємо приміщення садочку – там пристосована їдальня і клас. В нас вже наступного року учні ходитимуть у дві зміни – тому добудова необхідна, - наголошує Юрій Миколайович.

За словами директора, зараз у школі навчається близько 200 дітей. Проте, тільки почало розростатися село – почалися проблеми.

— Я повідомляв керівництво держави, зокрема Уряд, що стан освіти в районах Полісся – на рівні гуманітарної кризи. Так, тут ситуація дещо краща, ніж в інших селах. Люди ставляться з розумінням, що все одразу не зробиться, дають свої пропозиції. Багато чим допомагають – своїми руками облаштовують затишні класи. Радує те, що там тепло, усі грубки хоч і старі, але працюють. Видно, що батьки та вчителі щиро дбають про наступне покоління і сумлінно виконують обов’язки. Найкращі інвестиції – в наших дітей. А Волинь – це самовіддані та працьовиті люди. Таким людям хочеться допомагати. Діти навіть не в найкращих умовах навчання досягають успіхів та перемагають в олімпіадах й спортивних змаганнях. Ми формуємо серйозну програму перетворень. Рано чи пізно держава стане на ноги, а ми повинні робити щось вже і планувати на наступні роки. Як казав Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку: ми повинні як мінімум на три роки запланувати роботу в громадах. Зараз ми вивчаємо ситуацію, - резюмував інспекцію голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

Окрім того, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області провів прийом громадян у приміщенні сільської ради майбутнього центру ОТГ – Гути-Боровенської.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1020

Медіа

Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua