22 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Обласний бюджет на 2019-й рік прийняли з порушенням процедури
П'ятниця, 21 грудня 2018 09:43

Обласний бюджет на 2019-й рік прийняли з порушенням процедури

Без дотримання регламенту, з порушенням процедури, - так обласна рада приймала обласний бюджет на 2019 рік під час засідання сесії обласної ради, що відбулось 20 грудня 2018 року.

Як повідомив начальник департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, обласна державна адміністрація пропонувала до розгляду сесії той проект бюджету, який розглядався на п’яти профільних комісіях, і, фактично, усі підтримали проект бюджету, внесений облдержадміністрацією. Однак, на останньому засіданні бюджетної комісії раптово внесли зміни, які не встигли опрацювати. Мова йшла про 25 млн, які вирішили перерозподілити на інші цілі.

- Ми їх побачили тільки вчора. Сума цих змін становить 25 млн грн, із них майже 90 змін стосуються субвенцій нижчим бюджетам. Опрацювати в нас, в департаменті фінансів, їх не було можливості. Ще хочу наголосити, що були проведені бюджетні слухання. Тому давати професійну оцінку тим пропозиціям, які внесли депутати на бюджетній комісії немає можливості. У мене все по бюджету. Пропоную підтримати той проект бюджету, який подавала обласна державна адміністрація. Ми фактично не передбачали капітальних видатків. Хочу наголосити, що 80 % бюджету – це захищені статті бюджету, 20 % – це певні програми і кошти на утримання установ. Це передбачено в тому проекті бюджету, який подається обласною державною адміністрацією, - сказав під час розгляду питання Ігор Никитюк.

Окрім цього, головний фінансист області додав, що такий проект подавався, аби передбачити фінансування усіх необхідних статей і не повертатись до цього упродовж року. Запропоновані ж зміни спричиняють ризики в галузі фізичної культури і спорту, адже не зазначено з чого саме знімуть кошти: чи з стипендій, чи з програми. Тут відмінусували 5 млн грн. Також 17 млн грн зняли з перинатального центру.

На захист бюджету, запропонованого ОДА, став і голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, який відзначив, що останній був продуманим та планувався дуже просто - захищені статті, зарплати і все те, що забезпечує роботу комунальних та бюджетних установ.

- Щодо перинатального центру - в тому році вже знімали кошти, і в цьому знову комісія запропонувала зняти кошти. В результаті - в бюджеті є тільки окремі округи. Так не можна ділити. У нас буде олімпіада - нам треба кошти на стипендії. Ми ж не можемо зупинити спортивні секції, гуртки, змагання. Всі знають, що в червні Луцьк погодився прийняти європейський чемпіонат з легкої атлетики, це дуже серйозна справа, а ми сьогодні знімаємо кошти. Для чого ми це робимо? Звертаюсь до вас, як до колег, давайте будемо толерантними. Повірте, ми подали просто захищені статті, - відзначив Олександр Ілліч.

Однак, народні обранці проголосували все-таки за бюджет з розподілом, прийнятим учорашньою комісією, і таким чином зняли частину коштів із захищених статей.

- Волинська обласна державна адміністрація за місяць до проведення сесії подала проект бюджету, який передбачав тільки розгляд захищених статей бюджету. Тобто, на зарплату, на виконання державних функцій, утримання комунальних закладів тощо. Чисто ті кошти, які дала нам державна на виконання державного та місцевого урядування. Більшість комісій обласної ради, які розглядали бюджет, профільні: культури, медицини, інші, з усім погодились. І раптом на бюджетній комісії все було змінено. Було знято 25 мільйонів з цих захищених статей, зокрема 17 мільйонів з перинатального центру, 5 мільйонів з фізичної культури й спорту. Ніхто не запитав чому. Ми не можемо запустити перинатальний центр вже декілька років і щоразу ситуативна більшість на сесії знімає ці кошти. Звичайно, ми цим незадоволені, - резюмував Олександр Савченко.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1071
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua