22 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>На комісії ТЕБ та НС – про епідемічну ситуацію в районі
Середа, 13 лютого 2019 11:31

На комісії ТЕБ та НС – про епідемічну ситуацію в районі

Під час роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій йшлося про організацію та проведення санітарно-епідеміологічних заходів у період епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРІ. Засідання комісії відбулося сьогодні, 13 лютого 2019 року, під керівництвом голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука.

Із приводу зазначеного вище питання виступила завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксана Мазур. 

За словами Оксани Михайлівни, на Камінь-Каширщині протягом епідемічного сезону 2018-2019 років на грип та ГРІ перехворіло майже 6 тисяч осіб, що становить 9,1 % від усього населення району, з них – 4111 дітей до 17 років.

– У порівнянні з минулим роком, цьогоріч у районі знизився рівень захворюваності на кір. Так, на сьогоднішній день зафіксовано 22 випадки захворювання цією недугою, – зазначила Оксана Мазур. – Починаючи із п’ятого тижня, захворюваність на грип та ГРІ із середнього рівня (до 15 %) перейшла на шостому тижні у високий, а відтак становить 49 %. Найвища захворюваність ГРІ спостерігається серед дітей організованих колективів (30 %). Разом з тим, випадків захворювань грипом протягом епідсезону не зареєстровано. З метою запобігання поширенню грипу та ГРІ на території району та у зв’язку з високою захворюваністю школярів, враховуючи рекомендації Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», дирекцією шкіл було тимчасово призупинено навчально-виховний процес в 11 загальноосвітніх школах району.

Також доповідач наголосила, що найефективнішим заходом профілактики грипу була і залишається вакцинація, у першу чергу:

груп епідемічного ризику:

- діти, які відвідують загальноосвітні навчальні заклади;

- персонал медичних закладів;

- персонал дошкільних, середніх та інших навчальних закладів, інтернатів, будинків дитини та будинків для осіб похилого віку тощо;

- робітники сфери послуг, торгівлі, транспорту, а також особи, які перебувають у контакті з великою кількістю людей;

- персонал підприємств, установ, організацій, вагітні, особовий склад служб, який може бути залучений до ліквідації епідемічних (епізоотичних) ускладнень (МНС, МОЗ, МВС, Міноборони тощо);

груп медичного  ризику:

- особи з хронічними захворюваннями;

- особи віком понад 60 років;

- особи, які перебувають у спеціалізованих закладах.

– Щеплення проти грипу забезпечує індивідуальний імунітет, проте низький відсоток щеплень не дозволяє створити колективного імунітету, а відтак, вимагає додаткових заходів щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на грип серед населення, профілактики можливих ускладнень, – резюмувала Оксана Михайлівна.

На завершення керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук додав:

– Сьогодні ми розглянули досить актуальне питання. У першу чергу, важливо, щоб працівники, які безпосередньо зайняті обслуговуванням населення, а особливо медперсонал, були забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання. Також необхідно продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил особистої гігієни та профілактики захворювань на грип та ГРІ, акцентуючи увагу на вакцинації.

 

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1075
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua