21 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На Камінь-Каширщині вшанували воїнів-афганців
П'ятниця, 15 лютого 2019 13:53

На Камінь-Каширщині вшанували воїнів-афганців

Сьогодні, 15 лютого, минає 30 років із дня виведення радянських військ з Афганістану. Ця війна тривала 10 років, залишивши невиліковну рану у серцях тих, хто втратив своїх рідних у роки збройного протистояння. У війні в Афганістані брали участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців. Тому щороку Україна вшановує мужніх борців, яким довелося нести нелегку військову службу за межами Батьківщини.

У зв’язку з пам’ятним днем у приміщенні районного будинку культури відбувся тематичний захід, котрий зібрав воїнів-афганців, керівництво району та міста, громадськість.

Розпочався захід із виконання Державного Гімну України.

Затим присутні вшанували пам’ять українських Героїв усіх часів, які загинули під час виконання військового обов’язку.

У ході тематичного дійства виступили голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус та міський голова Василь Бондар.

– Часу не підвладно викреслити з пам’яті героїчні подвиги відданих синів і доньок України. Адже Афганська війна торкнулася кожної української родини. Доземний уклін вам, шановні учасники бойових дій, дорогі воїни-афганці, за вірне служіння Батьківщині, за мужність, за громадянську відповідальність, за патріотичне виховання молодого покоління. Ваші подвиги є взірцями відваги та бойового братерства, а також служать яскравим прикладом і для нинішнього покоління захисників України, – зазначив у своєму виступі керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

Потому слово взяв голова районної спілки воїнів-афганців Віктор Веремейчик:

– Сьогодні ми вшановуємо воїнську звитягу та хоробрість, справжню чоловічу дружбу, а разом із тим, – пам’ять про тих, кого назавжди забрала війна. На жаль, не усім нашим землякам судилося живими повернутися до рідних домівок. Але вони закарбовані в спогадах бойових друзів, продовжують усміхатися зі світлин у солдатських альбомах, вони вічно житимуть у згорьованих, люблячих материнських серцях. У цей пам’ятний день бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, миру, добра та Божого благословіння!

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав воїнам-афганцям вручили почесні нагороди та відзнаки.

Працівники районного будинку культури та представники молодого покоління дарували присутнім низку номерів патріотичної тематики.

Завершився захід спільним покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям, що в місті Камені-Каширському.

 

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1474
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua