05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>На Волині затвердили попередній відбір інвестпроектів, які фінансуватимуться у 2019-му за кошти ДФР
Четвер, 07 березня 2019 09:09

На Волині затвердили попередній відбір інвестпроектів, які фінансуватимуться у 2019-му за кошти ДФР

Для Волині у 2019 році з Державного фонду регіонального розвитку передбачено 235 млн 582 тис. грн, з яких загальний фонд складає 204 млн 867 тис. грн, спеціальний – 30 млн 714 тис. грн. На сьогодні вже завершено незалежне оцінювання усіх інвестиційний проектів, які пропонувались до фінансування, тож у стінах ОДА 6 березня 2019 року за участі голови облдержадміністрації Олександра Савченка відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Зокрема, під час засідання члени комісії розглянули результати оцінювання проектів та погодили попередній перелік об’єктів, що можуть фінансуватися у 2019 році за кошти ДФРР, аби подати його Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Нагадаємо, усі програми (проекти), які можуть фінансуватися за кошти ДФРР, проходять конкурсний відбір на сайті Мінрегіону. Для цього, кожен член регіональної комісії заходив на сайт та голосував за той чи інший об’єкт, роблячи свій вибір.

Слід зауважити, що цьогоріч у Мінрегіоні в пріоритеті ті проекти, які є перехідними і ті, що вдасться завершити у 2019 році. Тому минулого засідання комісія вже затвердила 17 об’єктів на суму 197 млн 710 тис. грн. Сьогодні ж між переможцями розподіляли ще 37 млн 871 тис. грн.

Як повідомила заступник директора департаменту - начальник управління стратегічного планування, маркетингу та бізнес-клімату Вероніка Бальбуза, оцінювання інвестиційних проектів здійснювалося усіма 16-ма членами комісії та проводилося виключно на онлайн-платформі. Усього до уваги було представлено 123 проекти за сімома напрямками.

Так, за напрямком «Розвиток спортивної інфраструктури» оцінювалося 17 інвестиційних проектів регіонального розвитку. Та найвищі рейтингові оцінки (у межах від 64,0625 до 59,375 бала) отримано інвестпроектами:
- «Модернізація спортивного комплексу у селі Боратин із влаштуванням бігових доріжок з резинового покриття»;
- «Будівництво міні-футбольного поля з майданчиками для занять спортом у селі Рованці Луцького району Волинської області»;
- «Нове будівництво адмінбудівлі стадіону та трибун по вул. Незалежності в смт Люблинець Ковельського району Волинської області»;
- «Нове будівництво спортивного комплексу по вул. Незалежності в смт Торчин Луцького району Волинської області»;
- «Нове будівництво спортивного комплексу в селі Вишнів Любомльського району Волинської області»;
- «Будівництво футбольного поля із штучним покриттям в с. Підгайці, Луцького району»;
Загальний обсяг ДФРР, який запропонований заявниками, по цих інвестпроектах – 41255,75 тис. гривень. 
Однак, за цим напрямком на 2019 рік комісія вирішила не включати жодного нового проекту, до узагальненого переліку інвестиційних проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться у 2019 році за кошти ДФРР, в зв’язку з тим, що сума необхідних коштів по перехідних проектах по цьому напрямку перевищує передбачену Кабінетом Міністрів України квоту (10%) і становить 34 млн 212,013 тис. гривень.
Разом із цим, вирішили включити до резерву 2 інвестпроекти, які набрали найбільше балів: «Модернізація спортивного комплексу у селі Боратин із влаштуванням бігових доріжок з резинового покриття» та «Будівництво міні-футбольного поля з майданчиками для занять спортом у селі Рованці Луцького району Волинської області» із рейтинговою оцінкою відповідно 64,0625 та 63,75 балів.

- Якщо буде у нас економія коштів по цьому напрямку при реалізації перехідних проектів, тоді ми зможемо у межах цього напрямку спрямувати ці кошти зекономлені на резервні, які будуть затверджені, - зауважила Вероніка Бальбуза.

У напрямку «Людський капітал» оцінювався 61 проект. Найвищі оцінки отримали лише 4, які комісія й включила до узагальненого переліку:
- «Нове будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області»;
- «Реконструкція дошкільного навчального закладу с. Смолярі Старовижівського району Волинської області (коригування)»;
- «Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів по вул. Шкільна, 18 в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області»;
- «Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Піща, вул. Центральна, 84 Шацького району Волинської області».
До резерву ж потрапили: «Реконструкція лікувального корпусу № 4 з розширенням (добудова басейну, спортзалу та перехідної галереї) Волинського обласного санаторію «Лісова пісня» в с. Гаївка Шацького району Волинської області», «Реконструкція будівель комунального підприємства «Волинський обласний санаторій матері і дитини Турія» під навчально – оздоровчий комплекс Волинського обласного ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою із застосуванням енергозберігаючих технологій», «Нове будівництво реабілітаційного корпусу Волинського обласного госпіталю ветеранів війни на вул. Стефаника, 3 а в м.Луцьк».

По напрямку «Волинь туристична» оцінювали 3 інвестпроекти. Найвищу оцінку (64,0625 балів) отримав інвестпроект «Розвиток туризму в Рівненській об’єднаній територіальній громаді Любомльського району Волинської області». Відповідно, комісія включила його до узагальненого переліку. 
До резерву включили інвестпроект «Розвиток інфраструктури залучення інвестицій в туристичну сферу Шацької ОТГ».

За напрямком «Економіка сталого розвитку» було 6 інвестпроектів. До узагальненого переліку потрапив лише один із найвищим балом - «Реконструкція нежитлового приміщення по вул. Незалежності, 27б в с. Павлівка Іваничівського району Волинської області під ЦНАП та адміністративний центр».
Своєю чергою, у резерв віднесли «Реконструкцію (пристосування) палацу урочистих подій під філію департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради»

Ще один напрямок – «Місцева енергетика», де було 5 інвестпроектів. Найвищу оцінку (68,4375 балів) отримав «Капітальний ремонт фасаду будівлі опорного навчального закладу «Люблинецька загальноосвітня школа I-III ступенів Люблинецької селищної ради Волинської області» по вул. Незалежності, 36 в смт Люблинець Ковельського району Волинської області». Відповідно члени комісії проголосували за включення його до узагальненого переліку.
До резерву ж включили інвестпроект «Капітальний ремонт (термомодернізація) корпусів Територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів по вул.Брестська, 70 у м.Любомль Волинської області».

Шостий напрямок – «Волинське село», у якому оцінювали 17 інвестпроектів. За рішенням комісії до узагальненого переліку потрапили 3 з найвищими балами:
- «Реконструкція навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с.Жиричі, вул. Центральна, 100 Ратнівського району Волинської області;
- «Реконструкція приміщення дитячого садка з ігровим залом в с. Видраниця по вул. Центральній, 49 Ратнівського району Волинської області (коригування)»;
- «Забезпечення якості доступності послуг у сфері надання пожежної допомоги на тетиторії сільських населених пунктів новоствореної Городищенської сільської об'єднаної громади Луцького району, Волинської області».
До резервного списку включили наступні: «Пілотний проект організації системи сприяння виробництву та реалізації органічної плодово-ягідної продукції як інструмент розвитку ринкових відносин у сільській місцевості» та «Реконструкція каналізаційних очисних споруд смт Цумань Ківерцівського району Волинської області».

І останній напрямок «Енергозбереження державних і комунальних навчальних та медичних закладів» - 14 інвестпроектів для голосування. Тут найвищу оцінку (79,6875 балів) отримано інвестпроектом «Капітальний ремонт з термореновацією будівель корпусів лікувально-профілактичного закладу «Волинський обласний онкологічний диспансер» на вулиці Тімірязєва, 1 в м. Луцьку», який також потрапив за рішенням комісії до узагальненого переліку.
У резерв за цим напрямком включили: інвестпроекти «Реконструкція даху навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-ліцей» в с. Зимнівської об’єднаної територіальної громади Волинської області» та «Капітальний ремонт головного корпусу обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання по вулиці Львівській, 50 в м. Луцьку (термореновація будівлі)».

Таким чином, комісія, включивши також до протокольного рішення перехідні об’єкти, сформувала узагальнений перелік, що буде надісланий Мінрегіону. Так, до списку потрапило, 11 нових, 10 резервних та 17 перехідних проектів. Слід зауважити, що остаточне рішення, які ж саме фінансуватимуть за кошти ДФРР, - прийматиме Мінрегіон.

Нагадаємо, до перехідних потрапили:
1) Реконструкція Горохівської ЗОШ І-ІІІ ступеня ім. І.Франка з добудовою їдальні та залу для занять хореографією по вул. Лисенка в м. Горохові Волинської області (коригування).
2) Капітальний ремонт даху та проведення енергоефективних заходів в НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія» по вул. Миру, 30 в смт Локачі Локачинського району Волинської області (коригування.
3) Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. на 198 учнів в с. Любохини Старовижівського району Волинської області (коригування.
4) Будівництво школи І-ІІІ ступенів в с. Осівці Камінь-Каширського району (коригування).
5) Реконструкція школи та дитячого садка в с. Старосілля Іваничівського району Волинської області.
6) Реконструкція частини приміщення ЗОШ І-ІІ ст. під навчально-виховний комплекс с. П`ятидні Устилузької об’єднаної міської територіальної громади Волинської області.
7) Підвищення якості медичного обслуговування населення Ратнівського району шляхом придбання томографа для Ратнівської ЦРЛ.
8) Капітальний ремонт та улаштування спортивного майданчика із штучного покриття Турійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня по вул. Володимирська, 1 в смт Турійськ Турійського району Волинської області.
9) Нове будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» по вул. Ляшука,4 в смт Луків Турійського району.
10) Капітальний ремонт стаціонарно-лікувального відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян та інвалідів району по вул Прикордонників, 68 в с. Гуща Любомльського району Волинської області.
11) Нове будівництво дитячого садка на 105 місць в селі Крупа Луцького району.
12) Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с Башлики Ківерцівського району Волинської області.
13) Нове будівництво школи на 600 місць в смт.Головно Любомльського району Волинської області.
14) Реконструкція навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дошкільного навчального закладу с. Вербка Дубівської сільської ради» з добудовою спортивного залу, їдальні та новим будівництвом котельні по вул. Ватутіна, 108 в с. Вербка Ковельського району (І черга).
15) Будівництво дошкільного навчального закладу на вулиці Молодіжній в с. Дачне Ківерцівського району Волинської області.
16) Реконструкція Гірківської ЗОШ І-ІІІ ступенів з добудовою класних кімнат, їдальні і спортзалу в с. Гірки Любешівського району по вул. Садовій, 8 (коригування).
17) Реконструкція (термомодернізація) навчально-виховного комплексу «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 гімназія ім. А.П. Бринського» Маневицького району, Волинської області.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 1183
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua