17 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Колківській республіці – 76! Святкували всією Княжою Волинню
П'ятниця, 19 квітня 2019 09:22

Колківській республіці – 76! Святкували всією Княжою Волинню

Навесні 1943 року територія Волині знаходилася у глибокому німецькому тилу. Саме тоді відбулася атака загону українських повстанців на волинське містечко Колки. Німецький гарнізон зі значними втратами був змушений залишити селище, до якого вступив упівський загін на чолі з Миколою Костенюком – «Олегом». Саме з цього часу і починається історія українського державного утворення на території Волині, який незабаром назвуть Колківською республікою.

А нині - урочистості, присвячені 76-й річниці утворення Колківської республіки. Гостював в селищі на Волині і голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко. З молитвою, повстанськими піснями та квітами – чергову річницю у Колках святкували гучно, аби й молоде покоління знало та цінувало історію!

Зокрема, під час заходу присутні поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю України» та стенду пам'яті загиблим героям-землякам, учасникам АТО та Небесної Сотні. Також привітали ювіляра – почесному голові Братства ветеранів ОУН і УПА Василю Кушніру сьогодні виповнилося 80 років.  

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко був вражений виступом станичної Братства ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савури Марією Ткачук та відзначив, що таки вдалося для колківчан зробити справжнє свято.

— Гуртом зробили свято! Минулого року ми започаткували перший всеукраїнський Фестиваль повстанської пісні, а сьогодні це була ніби репетиція до наступного! Але людей було навіть більше, ніж у Луцьку. Це свідчить про те, що в нашому серці є Україна й ті люди, завдяки яким вона існує. Ми повинні своїми справами та добрими помислами будувати нашу державу. Ми також згадали й воїнів АТО, які йдуть й захищають свої сім`ї та Батьківщину. Для влади – кожен, хто воював чи його рідні – це друзі, однодумці. Нам є чим пишатися, нам є що пам`ятати! Це найголовніше, – відзначив Олександр Ілліч.

Вже традиційно відзначили кращих: за багаторічну активну громадську діяльність, відданість ідеалам свободи і демократії, патріотичне виховання молоді та з нагоди 76-ї річниці створення Колківської республіки оголошено подяку голови обласної державної адміністрації членам Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Катерині Гань та Ананію Добровольському.

Відзнаки також отримали члени громадської організації «Волинське обласне ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих» Олексій Гембік та Анатолій Поперецький.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

 

Переглядів 745
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua