04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Про ситуацію щодо захворюваності на кір в області
Четвер, 30 травня 2019 10:15

Про ситуацію щодо захворюваності на кір в області

В Україні епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір залишається неблагопо­лучною. З початку року захворіло понад 50 тис.  українців, від ускладнень кору померло 17 людей, шестеро із них діти.

Заклад громадського здоров’я ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжує здійснення епідеміологічного нагляду за кором з метою стабілізації захворюваності та поліпшення епідемічної ситуації.

В області відбувається стабілізація епідемічної ситуації із захворюваності на кір. Щотижнево реєструється зменшення кількості хворих. Спорадичні випадки захворювань, без епідемічного поширення, реєструються на окремих адміністративних територіях області. На сьогодні залишилось два активних спалахи кору, котрі найближчим часом будуть локалізовані та ліквідовані.

По даним закладів охорони здоров’я, на Волині з початку року зареєстровано 1835 випадків кору. За останній тиждень захворюваність зменшилась на 40% в порівнянні з попереднім тижнем і становить 26 випадків проти 43. Найбільше хворих зафіксовано в Любомльському районі та м. Луцьку (по 6 осіб), Ковельському районі (5 осіб), в інших районах реєструються поодинокі випадки. Відсоток госпіталізації становив 54% (14 осіб) від усіх, хто звернувся за медичною допомогою проти  77% попереднього тижня. Третина від усієї кількості захворілих – це дорослі особи, серед них 2 робітників. Найураженішою групою серед дитячого населення є учні шкіл та студенти професійно-технічних навчальних закладів – 63% від усіх постраждалих дітей.

Для надійного захисту від недуги усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Крім того, Міністерство охорони здоров’я України скасувало вікові обмеження  на безоплатну вакцинацію від кору. Дорослі будь-якого віку тепер теж можуть безоплатно вакцинуватися від кору, паротиту та краснухи вакциною КПК. Також можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців, для котрих кір особливо небезпечний. Такі зміни були внесені Наказом МОЗ України № 958 від 23 квітня 2019року, котрий  вже набрав чинності.

Виконання запланованих обсягів щеплень проти кору в області за пройдений період цього року задовільне. У квітні прищеплено проти кору 3423 особи. Загалом у 2019 році здійснено 32 тис. щеплення, понад 15 тис. (48%) із них позапланово – це дорослі із групи ризику, котрі щеплені за епідемічними показами (медичні, соціальні працівники, освітяни, працівники підприємств, тощо). Виконання плану щеплень серед дітей віком 2 роки і старше становить 46 – 67%. Дещо гірші показники вакцинації серед дітей, що досягли однорічного віку, тут лише 28% від усіх підлягаючих отримали необхідне щеплення.

Область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США.

Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом,  можна у комунальному медзакладі, де пацієнт підписав декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. Згодом вакцинувати безоплатно будуть також у приватних медзакладах та лікарів-ФОПів, котрі підписали договір з Національною службою здоров’я України.

 

Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України

Переглядів 808
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua