28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Нарада сільських голів: про заготівлю лісових ресурсів, заходи у пожежонебезпечний період, військові питання
Середа, 03 липня 2019 13:58

Нарада сільських голів: про заготівлю лісових ресурсів, заходи у пожежонебезпечний період, військові питання

Низку актуальних питань обговорили сьогодні, 3 липня 2019 року, під час наради, яку провів голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук із сільськими головами.

Заготівля дарів лісу – джерело наповнення місцевих бюджетів

Начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук вкотре нагадав, що заготівля лісових ресурсів здійснюється відповідно до встановлених лімітів за спеціальними дозволами – лісовими квитками, котрі видають лісогосподарські підприємства.

За словами Олександра Лук’яновича, суб’єкти господарювання, які заявили про бажання здійснювати заготівлю, виписали лісові квитки на 50 тонн ягід чорниці (у минулому році – на 203 тонни) та 15 тонн грибів лисичок.

Зацікавленість представників бізнесу у вдалій комерції, пильна увага контролюючих органів до стану заготівлі, співпраця з боку органів місцевого самоврядування приносить позитивний фінансовий результат усім учасникам процесу, – наголосив керівник виконавчої гілки влади в районі.

У пожежонебезпечний період – координація дій

У зв’язку із непоодинокими випадками спалювання сухої рослинності та загоряннями на відкритих територіях загострюється ситуація щодо виникнення пожеж в екосистемах. Тож рятувальники закликають жителів району обирати безпечні способи господарювання, а особливо у період жнив.

Просимо громадян об’єднати зусилля у боротьбі з несанкціонованим випалюванням сухої рослинності. Якщо ви стали свідком такого правопорушення, викликайте на місце події працівників правоохоронних органів, телефонуйте за номерами 102, 101, зауважив начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Андрій Багнюк.

Законодавчі вимоги у сфері охорони навколишнього середовища

Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства апарату райдержадміністрації Оксана Занчук коротко поінформувала присутніх про припис Державної екологічної інспекції у Волинській області за результатами проведеної планової перевірки щодо дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища в районі.

Так, з-поміж усього, йшлося про розроблення, погодження та затвердження схем санітарного очищення населених пунктів (наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 23 березня 2017 року № 57); паспортизацію місць видалення відходів; роздільне збирання сміття тощо.

Військові питання

30 червня завершилася призовна кампанія «Весна-2019». Із Камінь-Каширського району для проходження строкової військової служби відправлено 32 призовники. Про це повідомив військовий комісар Камінь-Каширського районного військового комісаріату Сергій Швачко.

Сергій Євгенійович анонсував, що у вересні заплановані 10-денні збори 51-го батальйону територіальної оборони. Під час цих навчальних зборів відпрацьовуються елементи захисту державного кордону, забезпечення умов для надійного функціонування державних органів, мобілізаційного та оперативного розгортання військ, охорони важливих об’єктів і комунікацій та інші елементи організації військової служби. 

За словами Сергія Швачка, військовозобов’язані, які проходитимуть навчання тероборони, до комплектування бойових військових частин не залучатимуться. На час проведення учасники зборів будуть забезпечені речовим майном, за ними зберігається місце роботи, а також соціальні виплати згідно з чинним законодавством. 

 

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1334
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua