09 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Волинь – одна із лідируючих областей за кількістю підрозділів місцевої пожежної охорони
Понеділок, 22 липня 2019 13:58

Волинь – одна із лідируючих областей за кількістю підрозділів місцевої пожежної охорони

У Волинський області забезпечується конституційне право громадян на захист  життя і здоров’я у мирний час і особливий період. Вживаються відповідні заходи щодо захисту населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим. Про це стало відомо під час підбиття підсумків комплексної перевірки стану виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб у Волинській області, яка проводилась Державною службою України з надзвичайних ситуацій. У підсумковій нараді, що відбулася 18 липня 2019 року, взяв участь заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось.

Перш за все, Валентин Цьось подякував голові та учасникам Комісії за надану всебічну методичну допомогу і запевнив, що з метою вирішення проблемних питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у Волинській області управлінням з питань цивільного захисту облдержадміністрації розроблено План-заходів відповідно до пропозицій Комісії ДСНС України. Це дозволить керівництву та фахівцям територіальної підсистеми цивільного захисту, а також міських, районних ланок системно попрацювати над завершенням технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, накопиченням засобів індивідуального захисту органів дихання для непрацюючого населення на особливий період, забезпеченням окремих закладів охорони здоров’я автономними джерелами енергопостачання тощо.

Працювала комісія на Волині в період з 8-18 липня. І як відзначив голова комісії-начальник управління техногенної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Тарас Поліщук у своїй доповіді, у ході перевірки практично до 80 % зауважень комісії було усунено до її завершення.

- План заходів цивільного захисту на 2019 рік у Волинській області розроблено. Та слід зазначити, що перелік розроблених місцевих заходів в основному дублюється з обласним планом без урахування особливості відповідного району або міста, таких як техногенна характеристика, хімічна небезпека, природні загрози тощо. В плані цивільного захисту особливого періоду розроблено в усіх зазначених органах, проте потребують коригування такі плани у місті Нововолинськ і в Шацькому районі. Регіональні місцеві програми розвитку цивільного захисту на відповідних територіях затверджені, проте їх фінансування здійснюється недостатньо. Так, обласна програма розроблена на період 2016-2020 років на час перевірки профінансована лише на 10%, - прокоментував Тарас Поліщук.

Окрім того, зауважено на недостатній кількості спеціалістів в окремих районах та містах, а також наявності окремого підрозділу з питань цивільного захисту.

- У містах обласного значення, Володимир-Волинському, Ковельському, Луцькому, Маневицькому, Старовижівському, Турійському, Шацькому районах такі повноваження виконують фахівці з питань цивільного захисту складі підрозділів, що виконують завдання з питань екології  і природних ресурсів, діяльності природоохоронних органів, мобілізаційної оборонної роботи житлово-комунального господарства інфраструктури та кадрові роботи. Також в області під час перевірки у 51 ОТГ призначено 40 відповідальних осіб з питань цивільного захисту. Слід зауважити, що до тепер не призначено відповідальних за цей напрямок в 11 ОТГ, - зазначив Тарас Васильович.

Станом на 12 липня 2019 року в області обліковується 347 захисних споруд цивільного захисту. З них 93 сховища і 254 укриття. В 2017-2019 пройдено перевірку всіх захисних споруд цивільного захисту. За результатами перевірки готові до використання за призначенням 66 захисних споруд - це 19% загальної кількості, обмежено готові - 221 захисна споруда (63%) і неготові 60 захисних споруд (17%).

На час перевірки проведено технічну інвентаризацію - 240 захисних споруд - 71%. З них 74% захисних споруд державної власності, 93% комунальної власності і 41% приватної власності. Повністю завершено технічну інвентаризацію захисних споруд в  Любешівському, Любомльському, Маневицькому і Шацькому районах. Залишається проблемне питання проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту приватної форми власності. Основними причинами неготовності захисних споруд є підтоплення грунтовими водами, несправні системи фільтровентиляції, відсутність або несправність резервного живлення, відсутність належного обладнання, руйнування основних огороджувальних конструкцій.

- В області класифіковано 8 хімічно-небезпечних об’єктів, з них 4-3 класу небезпеки і 4 -4 класу небезпеки. Це досить таки безпечна область. В такій області приємно жити, коли так мало хімічних об’єктів, - відзначив начальник управління техногенної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України.

На цей час в області створено і внесено до Державного реєстру 18 державних аварійно-рятувальних служб, усі відносяться до системи ДСНС і відповідно атестовані. Наявний досить високий показник обслуговування цими службами, зокрема 96 відсотків територій і об’єктів в області підлягають під їх обслуговування. До слова, в Україні такий показник становить 60-70 %.

На території Волинської області упродовж шести місяців 2019-го року виникло 972 пожеж.

- З метою збільшення покриття території дієздатними пожежними підрозділами в районах області створено і функціонує 103 підрозділи місцевої пожежної охорони. Це досить високий показних. От по цьому показнику Волинська область – одна із лідируючих областей у державі, - сказав Тарас Поліщук.

Разом із цим, у ході перевірки виявлено 2 % несправних пожежним гідрантів, 5% несправних пожежних водоймищ і 2 % несправних водонапірних веж.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 744
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua