06 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Протидія торгівлі людьми: районні заходи
Понеділок, 05 серпня 2019 10:34

Протидія торгівлі людьми: районні заходи

Торгівля людьми – особливо тяжкий злочин, жертвами якого можуть стати як чоловіки, жінки, так і діти.

Торгівля людьми – це здійснення з метою експлуатації, вербування, перевезення, передачу, приховування або одержання людей шляхом загрози силою або її застосування, або інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою, або уразливості положення, або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

За оцінками ООН, проблема транснаціональної злочинності, пов’язаної з торгівлею людьми, має глобальний характер і стоїть на третьому місці після торгівлі зброєю та наркотиками.

Складні життєві обставини, високий рівень безробіття та низька якість життя громадян і надалі змушують їх шукати роботу за кордоном. Як свідчить практика, найуразливішою категорією людей, які страждають від цього злочину, є жінки та діти. 

Під час подорожі, навчання чи роботи за кордоном необхідно дбати про власну безпеку та безпеку ближніх. Саме через легковажність та недостатню інформованість про реалії працевлаштування за кордоном громадяни потрапляють в складні життєві ситуації.

У районі здійснюється активна діяльність з питань протидії торгівлі людьми. Серед громадян проводиться роз’яснювальна робота шляхом бесід, зокрема для внутрішньо переміщених осіб щодо ризиків потрапляння в ситуації торгівлі та можливостей отримання постраждалими комплексної допомоги. Проведені тематичні заняття з представниками сільських рад, територіальної громади і соціальними працівниками. Фахівцями управління соціального захисту населення райдержадміністрації здійснюється відповідна робота із вразливими категоріями населення. 

Спільно з центром зайнятості, службою у справах дітей, громадськими організаціями проведено семінар «Протидія торгівлі людьми» та тренінги на теми «Торгівля людьми», «Людина не для продажу».       

 

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації 

Переглядів 938
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua