22 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Що зручно торговцям – небезпечно споживачам
Вівторок, 13 серпня 2019 14:08

Що зручно торговцям – небезпечно споживачам

Знайти важелі впливу щодо розв’язання проблеми реалізації м’ясної продукції на території торгового комплексу «Пасаж» намагалися учасники наради, яку скликали сьогодні, 13 серпня 2019 року, перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік та голова районної ради Віктор Сус.

За словами начальника Камінь-Каширського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Віталія Макарчука, торгівля харчовими продуктами дозволена лише у спеціалізованих магазинах та на організованому агропродовольчому ринку.

Директор ТК «Пасаж» Сергій Ніщик повідомив, що з підприємцями, котрі мають торговельні точки  у зазначених місцях, укладені договори оренди.

– Договір не є підставою для торгівлі м’ясною продукцією, ­– наголосив директор Камінь-Каширської міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Юрій Лук’янчук. – Враховуючи те, що «Пасаж» є торговим центром, тому здійснювати даний вид діяльності у невстановлених місцях не дозволяється. Тим паче, продукція реалізується без належних умов зберігання, відсутнє холодильне обладнання. Це несе високий ризик для здоров’я людей. Ці підприємці – не місцеві, а приїжджають з Рівненщини, де, до слова, в минулому році було зафіксовано 14 випадків африканської чуми свиней.

Представники районної влади вважають, що вихід із ситуації є. По-перше, можна виділити частину території, де нині здійснюється торгівля, під агропродовольчий ринок. По-друге, запропонувати підприємцям реалізовувати продукцію у м’ясному павільйоні, що на місцевому ринку. По-третє, надати їм вільні на пасажі контейнери для облаштування.

Щоб обговорити всі зазначені вище пропозиції, днями члени робочої групи зустрінуться із підприємцями.

– Потрібно шукати причину, а не боротися з наслідками. Люди мають розуміти, що купуючи харчові продукти у невстановлених місцях, вони наражають на небезпеку як самих себе, так і членів своєї родини. Тому треба реагувати. Звісно, не проганяти торговців, а запропонувати вигідну альтернативу,­ – зауважив перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік.

 

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1136
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua