22 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Камінь-Каширщина відзначає День Державного Прапора та 28-му річницю Незалежності України
П'ятниця, 23 серпня 2019 11:19

Камінь-Каширщина відзначає День Державного Прапора та 28-му річницю Незалежності України

Місто та села прикрашені державною символікою, майорять синьо-жовті прапори, жителі району – у традиційному національному вбранні… Саме так на Камінь-Каширщині відзначають День Державного Прапора та 28-му річницю Незалежності України.

Зокрема, урочисте дійство з цієї нагоди відбулося сьогодні, 23 серпня 2019 року. Слід зазначити, що на площі перед головною адмінбудівлею краю зібралося чимало людей, котрі засвідчили приналежність до великої української родини. 

Тематичний захід розпочався із виступу народного аматорського ансамблю народної пісні «Родовід» районного будинку культури. Затим під час спільного виконання Державного Гімну України відбулася церемонія підняття синьо-жовтого стяга. Цю почесну місію виконали старший солдат Збройних сил України, учасник АТО Анатолій Сущ, випускниця навчально-виховного комплексу № 1 імені Євгена Шабліовського міста Каменя-Каширського Юлія Дроздик та чемпіон Європи, призер Кубку світу, чемпіон світу з пара-пауерліфтингу Денис Остапук, а також представники влади району і міста.

Становленню незалежної України передували століття боротьби, яка, на жаль, триває й нині на її східних рубежах. Тож хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх Героїв, що віддали за Батьківщину найдорожче – своє життя. Окрім того, учасники заходу поклали квіти до пам’ятників борцям за Україну.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михалік.

Олександр Юрійович зауважив, що День Державного Прапора та День Незалежності – це свята, які об’єднують всі покоління українців. Адже важливі події державотворення, боротьби за свободу країни проходили та нині відбуваються під національним стягом. Синьо-жовті кольори Державного Прапора відображають українські традиції, ідентифікують територію, символізують велику працю народу, почуття єднання, патріотизм і любов до Батьківщини.

– Україні – 28 років. Змінилися ми, змінилося й наше суспільство. А що ж таке Незалежність? Я вважаю, що незалежна країна – це, в першу чергу, люди з їхніми щоденними турботами та проблемами, цінностями та перемогами. Це – люди, котрі вранці поспішають на роботу, а ввечері проводять час із сім’єю. Це – трудівники, які невтомно працюють в полі, вирощують хліб на рідній землі. Це – молодь, котра прагне змін і готова будувати нову, успішну державу. Це – батьки, які дають своїм дітям любов, тепло та мудрість. Це – воїни, котрі дбають про оборону, безпеку і мир в Україні. Це – Герої, яких повік не забудемо. Зрештою, незалежність країни – це й наша особиста незалежність. Тож ті виклики, що постають перед державою, є викликами для кожного з нас. І поки ми залишаємося вірними своїй справі, поки ми пам’ятаємо нашу велику історію та поки боремося за майбутнє, Україна – непереможна, ­– промовив Олександр Михалік.

Затим настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс священник Микола Смолярчук виголосив молитву за Україну.

– Сьогодні під благословенням Українського Прапора ми будуємо мирне майбутнє нашої незалежної держави. Нехай синьо-жовтий стяг завжди гордо майорить над Україною та буде надійним оберегом у всіх наших справах і помислах, – зазначив священник.

З нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці Незалежності України працівники культури району підготували мистецьку акцію та патріотичний флешмоб за участі вихованців дитячої школи мистецтв.

 

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації

Переглядів 1343
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua