09 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Фонд соціального страхування повідомляє про стан виробничого травматизму на підприємстві
П'ятниця, 30 серпня 2019 14:47

Фонд соціального страхування повідомляє про стан виробничого травматизму на підприємстві

Одним із основних завдань Фонду соціального страхування є розроблення та проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаним умовами праці. 

Питання створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму та профзахворювань були, є і повинні залишатися важливими та актуальними на будь-якому підприємстві. Підвищена увага до проблем безпеки праці пояснюється тим, що, незважаючи на заходи, які вживаються роботодавцями, рівень виробничого травматизму в цілому залишається на високому рівні.

В 2019 році в Камінь-Каширському відділенні Фонду зареєстровано 1 нещасний випадок із смертельним наслідком. Основними причинами даного смертельного випадку є: невиконання вимог інструкцій з охорони праці, та незастосування засобів індивідуального захисту самим працівником.   Саме тому хочеться звернути особливу увагу роботодавців на виконання ст. 13 Закону України «Про охорону праці», згідно з якою роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також здійснювати контроль  за  додержанням  працівником технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, використанням засобів колективного та індивідуального захисту, виконанням робіт відповідно до вимог з охорони праці.

На  діючих підприємствах Камінь-Каширського, Ратнівського та Любешівського районів страховим експертом з охорони праці відділення проводиться робота щодо профілактики нещасних випадків. Так за 8 місяців 2019 року було   взято  участь у проведенні 9 нарад, де розглядались питання стану охорони праці підприємств, розроблення профілактичних  та комплексних заходів, розглядались новоприйняті нормативні документи з питань охорони праці, та інші питання, що стосуються загальнообов'язкового державного соціального страхування, на 14 підприємствах  взято участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці -   страхувальникам  надавались зразки положень та інструкції з охорони праці і пожежної безпеки, порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків на виробництві,  надавались консультації з питань охорони праці. За цей період страховим експертом проведено  8 перевірок стану профілактичної роботи щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці, за результатами яких виявлено 29 порушень законодавства про охорону праці та внесено 8 подань роботодавцям для усунення даних порушень. Відділення взяло активну участь у проведенні заходів з нагоди Дня охорони праці, а саме: в сайтах адміністрацій районів було опубліковане звернення до роботодавців, де було висвітлено основне завдання і мета проведення заходу, спеціалісти відділення брали участь у  тематичних нарадах на підприємствах, у проведенні зустрічей з трудовими колективами, відвідали сім’ю загиблого на виробництві і  ін..

Постійне проведення профілактичних заходів дає змогу зменшити рівень травматизму на виробництві в тому числі і смертельного.

Питання створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму та профзахворювань були, є і повинні залишатися надважливими, а підвищена увага працівників відділення виконавчої дирекції Фонду до проблем безпеки праці сприятиме зниженню рівня виробничого травматизму в цілому.

 

Камінь-Каширське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області

Переглядів 856
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua