07 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>В області працюють над механізмом реалізації проектів Всеукраїнського громадського бюджету
Середа, 11 вересня 2019 08:13

В області працюють над механізмом реалізації проектів Всеукраїнського громадського бюджету

Цього року в Україні запровадили «Всеукраїнський громадський бюджет», в рамках якого реалізовуватимуться громадські проекти за рахунок коштів ДФРР. Проекти будуть обиратися на конкурсній основі та спрямовуватися на реалізацію стратегій розвитку обласного, міжобласного рівня, а також в рамках секторальної підтримки Європейського Союзу. Аби налагодити процес реалізацій таких проектів на Волині заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось провів робочу нараду з заступницею директора департаменту економіки та європейської інтеграції – начальницею управління стратегічного планування, маркетингу та бізнес-клімату облдержадміністрації Веронікою Бальбузою.

Варто зазначити, що 5,6 % від загальної суми ДФРР для області необхідно виділити на громадські об’єкти. Для Волині ця сума становить 15,1 млн грн.

Вероніка Бальбуза розповіла, що проекти-переможці будуть реалізовуватися в громадах за рахунок співфінансування від ДФРР і місцевих бюджетів у розмірі не менше 10%.

 Навіть жителі громад можуть доєднатися до розробки і реалізації важливих і пріоритетних проектів, адже заявниками інвестпрограм можуть бути органи місцевого самоврядування, регіональні Агенції розвитку, наукові установи та громадські організації, народні депутати, – повідомила посадовиця.

Важливо, що проекти мають відповідати Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та відповідним стратегіям розвитку регіонів.

На сьогоднішній день область знаходиться на етапі встановлення системи електронного голосування. Зокрема, тимчасово виконуючий обов`язки голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук днями підпише меморандум про співпрацю з організацією, яка облаштує електронну площадку для відбору проектів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету».

Тоді, за словами Валентина Цьося, бажаючі зможуть подавати проекти.

— Після проведення електронного голосування ми оприлюднимо його результати. Окрім того, проекти мають отримати від органу місцевого самоврядування, на території якого планується реалізація проекту «Всеукраїнського громадського бюджету» і який за результатами електронного голосування набрав не менше 30% голосів від загальної кількості голосуючих, висновок щодо відповідності проекту вимогам, – повідомив Валентин Іванович.

Втім, найімовірніше, реалізація цих проектів відбуватиметься вже наступного року. Так як кошти з ДФРР ще не надійшли в область в повному обсязі.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 918
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua