07 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Волинь зустріла героїчну 14 ОМБР імені князя Романа Великого
П'ятниця, 27 грудня 2019 15:14

Волинь зустріла героїчну 14 ОМБР імені князя Романа Великого

Сьогодні, 27 грудня 2019 року, Волинь урочисто зустріла 14 окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого. На головній площі Княжого міста зібралися рідні та близькі, друзі та колеги, духовенство та містяни аби гучними оплесками, хлібом та сіллю, щирими словами вдячності та поваги привітати військовослужбовців на рідній землі. Привітали військовослужбовців і представники влади усіх рівнів, а саме голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко, та заступник голови обласної ради Роман Карпюк, Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк.

До слова, 10 грудня 2014 року згідно спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України була створена 14 ОМБР. Славнозвісній бригаді 5 років, але її бойовий шлях славиться видатними перемогами та військовими здобутками. Військовослужбовці показали свою міць та бойову завзятість в районі Мар’янки, Дебальцевого, Горлівки, Маріуполя, Зайцевого, Станиці Луганської, Щастя, Старого Айдару, Новозванівки та Кримського.

Втретє за п’ять років особовий склад 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого повернувся в пункт постійної дислокації.

На початку урочистості присутні солдати, сержанти, офіцери та громадськість вшанували пам'ять загиблих воїнів – захисників України покладанням квітів до Обеліску Слави та Дошки пам’яті військовослужбовців, що загинули на Сході України.

– З гордістю повідомляю, що військовослужбовці 14 бригади  виконали поставленні завдання в зоні проведення ООС, – наголосив генерал-майор т.в.о. командувача військ оперативного командування «Захід» Олег Мікац. – Але на жаль, шість військовослужбовуців 14 ОМБР під час цієї ротації вже ніколи не повернуться додому, не побачать своїх рідних та близьких. Вони з честю та до останнього свого подиху виконували поставленні завдання з оборони та захисту територіальної цілісності України.

За дорученням військового керівництва оперативного командування «Захід», Олег Мікац вручив державні нагороди, відзнаки та грамоти Міністерства Оборони України та Начальника Генерального штабу Збройних Сил України кращими військовослужбовцям, які проявили себе під час виконання завдання в зоні ООС.

– Вірю, що 14 бригада і надалі успішно виконуватиме поставленні важливі завдання з захисту та оборони рідної країни, – висловив сподівання т.в.о. командувача військ оперативного командування «Захід».

У своєму привітанні, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко наголосив, що найцінніше в нашому житті – мир, спокій і стабільність, на сторожі яких стоять наші славні Захисники.

– 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого – є взірцем мужності та відваги. Будучи на передовій, ви завжди є прикладом служіння українському народові. Дякую вам за це, – сказав Юрій Михайлович. – Сьогодні вітаю вас удома! На вас чекає довгоочікуваний відпочинок та реабілітація після тяжкої і напруженої ротації. Тож бажаю вам міцного здоров’я та родинного затишку. Впевнений, що більше за нас вас чекали лише рідні.

На завершення вітання керівник виконавчої гілки влади в області вручив подяки обласної державної адміністрації військовим 14 ОМБР.

Відтак, за особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов’язку оголошено подяку голови обласної державної адміністрації з врученням цінного подарунка військовослужбовцям військової частини А1008, м.Володимир-Волинський:

– Багаєву Роману Сергійовичу – майорові, заступнику командира танкового батальйону з озброєння;

– Степанчуку Руслану Васильовичу – старшому сержантові, командиру зенітного  ракетного взводу зенітної ракетної батареї зенітного ракетно-артилерійського дивізіону;

старшим солдатам:

– Калишу Олександру Павловичу – командиру відділення – командиру машини групи інженерного забезпечення;

– Крупеничу Володимиру Миколайовичу – заступнику командира бойової машини – навіднику-оператору 3 механізованої роти 1 механізованого батальйону;

– Теплюку Віталію Анатолійовичу – старшому навіднику самохідного артилерійського взводу самохідного артилерійського дивізіону.

На завершення урочистого вітання, школярі Княжого міста випустили в небо голубів, як символ миру, який обов’язково настане на всій території незалежної Української держави.

 

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 841
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua