23 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Камінь-Каширщина: спрямують кошти на матеріально-технічне оснащення медичних закладів району
Четвер, 26 березня 2020 12:28

Камінь-Каширщина: спрямують кошти на матеріально-технічне оснащення медичних закладів району

«Ми повинні активізувати роботу, бо в пріоритеті – безпека, здоров’я та життя  наших краян», – з таких слів голова районної ради Віктор Сус розпочав засідання оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території Камінь-Каширського району випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом (2019-nCoV).

Захід відбувся сьогодні, 26 березня 2020 року, у стінах районної ради за участю першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка, міського голови Василя Бондаря та очільників компетентних структур і служб.

Звертаючись до присутніх, керівник представницького органу краю Віктор Сус зауважив, що необхідність такої зустрічі зумовлена подальшим поширенням коронавірусу на території України, продовженням карантинних заходів. Позаяк, учора на черговому засіданні Кабінету Міністрів України введено надзвичайну ситуацію у всій країні, а карантин продовжили на 30 днів – до 24 квітня. Адже за останню добу в Україні зафіксували 43 нових випадки хвороби COVID-19, серед яких два – зареєстровано у Волинській області. Це підтвердили методом полімеразно-ланцюгової реакції.

Тож члени оперативного штабу вкотре обговорили готовність медичних закладів для надання допомоги у разі виявлення у жителів району захворювання на COVID-19, а також проаналізовані можливі сценарії розвитку подій.

За словами директорки КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Людмили Потягайло, медична установа в міру можливостей підготувалася до прийому хворих. Однак, є гостра потреба закупити на перспективу медикаменти, обладнання (дихальний апарат і точки доступу до кисню), засоби захисту.

– Звичайно, що ми не можемо усього точно спрогнозувати, тому зараз працюємо на випередження, аби бути готовими до будь-кого розвитку ситуації. Наявні 6 апаратів штучної вентиляції легень, які можуть застосовуватися у більш складних випадках. Учора Камінь-Каширська ЦРЛ отримала 280 експрес-тестів на виявлення COVID-19, а сьогодні – ще 250. Наголошую, що у районній лікарні лікуватимуть хворих на коронавірус із симптомами середньої тяжкості. Пацієнтів зі складним перебігом захворювання доставлятимуть у Волинську обласну клінічну лікарню, – додала Людмила Адамівна.

Разом з тим, завідувачка Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнецова повідомила, що прикордонна служба оперативно надає інформацію щодо осіб, які повернулися з країн, де зафіксовані випадки хвороби COVID-19.

– Камінь-Каширський міжрайонний відділ ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», медичні установи району та відділ поліції організовуємо, в межах компетенції, роз’яснювальну роботу стосовно своєчасного виявлення, обстеження та ізоляції осіб, котрі повернулися із закордону. Для цих людей надважлива самоізоляція не менше 14 днів, тобто утримання на цей період контакту з іншими людьми, – наголосила Галина Сергіївна.

У ході засідання торкнулися питання дотримання релігійними громадами карантинних заходів та норм.

Насамкінець голова районної ради Віктор Сус зауважив:

– Наше головне завдання – вжити всіх можливих заходів щодо протидії поширенню коронавірусу на території району, а для цього потрібно підтримати та допомогти закладам охорони здоров’я краю, покращивши їх матеріально-технічне оснащення. Попередньо на ці потреби було виділено 1,2 мільйона гривень. Обговоривши та проаналізувавши ситуацію з головними розпорядниками коштів, вирішили спрямувати з районного бюджету ще близько 1 мільйона гривень.

До слова, міська рада виділить на медичне обладнання 570 тисяч гривень.  

Нагадаємо, тиждень тому камінь-каширці оголосили акцію зі збору коштів на придбання для Камінь-Каширської ЦРЛ апарата штучної вентиляції легень. Звертаємося до представників бізнесу, органів місцевого самоврядування, громадськості  підтримати благородну справу та, зрештою, подбати про самих себе і своїх рідних.

Нагадуємо реквізити для зарахування коштів на придбання медобладнання:

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАМІНЬ-КАШИРСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ КАМІНЬ-КАШИРСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ”
ЄДРПОУ/ДРФО 01983051
АТ КБ “ПРИВАТБАНК”, ЄДРПОУ банку 14360570, код банку 303440
рахунок № UA833034400000026001055539596
валюта UAN (Українська гривня).

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності

Переглядів 1024
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua